Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    192
    Plugin Contributions
    0

    Default Products Quantity? Updating all vs showing Sold Out

    Is it possible to change the product quantity site wide or do you have to edit the quantity for each product? Is it possible to set the quantity to 'unlimited'? If you don't add any quantities the 'sold out' icon appears.

    It'll be a job to change 3000 product's quantity one by one...

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Cape Town & London (depends on the season)
    Posts
    2,984
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Products Quantity? Updating all vs showing Sold Out

    (Have you tried altering your stock management settings as well?)

    I use EasyPopulate to do exactly what you describe.

    I "download" the full product data file, import it into a spreadsheet, use the spreadsheet's functionality to increase the product quantities fields (takes about 5 seconds), save the file as tab-delimited TXT (as Easypopulate requires) then upload it into the database again.

    Whole process (to update 4500 products) - about 6 minutes.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Cape Town & London (depends on the season)
    Posts
    2,984
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Products Quantity? Updating all vs showing Sold Out

    If you know SQL, you could run a query via phpMyAdmin to do a similar things for you.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    192
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Products Quantity? Updating all vs showing Sold Out

    Thanks Fair... how would I change the 'stock' settings? or where can I find 'EasyPopulate'?

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    192
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Products Quantity? Updating all vs showing Sold Out

    Quote Originally Posted by fairestcape View Post
    If you know SQL, you could run a query via phpMyAdmin to do a similar things for you.
    This might be a solution to set quantity to a certain amount and change the ' stock settings' not to subtract sales?

  6. #6
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Cape Town & London (depends on the season)
    Posts
    2,984
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Products Quantity? Updating all vs showing Sold Out

    EasyPopulate by Langer:-

    http://www.modhole.com/modhole/index...638e3b4b245088

    You want: EP_v1.2.5.4.zip

  7. #7
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Cape Town & London (depends on the season)
    Posts
    2,984
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Products Quantity? Updating all vs showing Sold Out

    Quote Originally Posted by rooisnor View Post
    ...change the ' stock settings' not to subtract sales?
    Exactly...

  8. #8
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Cape Town & London (depends on the season)
    Posts
    2,984
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Products Quantity? Updating all vs showing Sold Out

    When you have successfully installed easypopulate, look at the ZC WIKI article:-

    http://www.zen-cart.com/wiki/index.php/Easy_Populate

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 28 Mar 2011, 04:08 AM
  2. Featured products with some showing 'quantity box'
    By boinkit in forum Setting Up Specials and SaleMaker
    Replies: 3
    Last Post: 17 Mar 2008, 06:46 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 28 Oct 2007, 06:27 PM
  4. products sold but not showing sold in report or inventory
    By knitlady in forum Managing Customers and Orders
    Replies: 3
    Last Post: 7 Jul 2006, 04:31 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •