Page 42 of 205 FirstFirst ... 3240414243445292142 ... LastLast
Results 411 to 420 of 2050
  1. #411
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Loch Victoria Australia
    Posts
    45
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: ozpost shipping module

    Hi Rod, I've been merrily rolling along with my OZpost since the problem was fixed on my site. Just seem to have encountered some major miscalculations lately that I can't find the solutions to. i.e. have checked the weight and dimensions of items and doing a test run through with an item that should come up with $1.10 it's coming up with errors and defaulting to $4. in once instance the total bill for postage was $13.95 or similar and it should have been around 4.65. Is it me? or maybe Aussie post is having some glitches too?

  2. #412
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Australia
    Posts
    4,742
    Plugin Contributions
    3

    Default Re: ozpost shipping module

    Quote Originally Posted by artycles View Post
    Just seem to have encountered some major miscalculations lately that I can't find the solutions to. i.e. have checked the weight and dimensions of items and doing a test run through with an item that should come up with $1.10 it's coming up with errors and defaulting to $4. in once instance the total bill for postage was $13.95 or similar and it should have been around 4.65. Is it me? or maybe Aussie post is having some glitches too?
    I'm going to suggest that it is just you.

    Perhaps if you can provide a link to your store and one of the products that are giving the miscalculations I'll be able to take a look at it for you though.

    Cheers
    Rod
    Ozpost - The Ultimate Shipping module for Australian Merchants. Click these links for its Homepage, or Download from Zen-Cart.com.

  3. #413
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Loch Victoria Australia
    Posts
    45
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: ozpost shipping module

    it's behaving again today just had one through and it's back to normal today.


    kaysartycles.com.au

  4. #414
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    5
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: ozpost shipping module

    hey rod,

    just trying to get ozpost working on an updated zencart installation, it looks like on the checkout_shipping page its only trying to use the cache, however if i force it to get a new quote from the server it returns http://ozpost.vcsweb.com/postage.php...&version=1.0.2 which seems like it's returning valid postage methods, however nothing is still displayed on the shipping page- only a flat rate option unrelated to ozpost shows up. Disabling the flat rate option in admin causes no shipping options to show up at all

    Any ideas?

  5. #415
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Australia
    Posts
    4,742
    Plugin Contributions
    3

    Default Re: ozpost shipping module

    Quote Originally Posted by errno View Post
    just trying to get ozpost working on an updated zencart installation,
    If you are NOT referring to http://hotbeadbox.com/ then a URL to the site could be useful.

    If you ARE referring to http://hotbeadbox.com/ then you are NOT using ozpost at all, but the much older austpost module that is no longer fully functional.

    Quote Originally Posted by errno View Post
    it looks like on the checkout_shipping page its only trying to use the cache,
    The ozpost module will only try to use the cache if the cache has what it considers to be valid data. Simply changing the number of items in the cart, (or the shipping postcodes) will cause fresh data to be retrieved.

    Quote Originally Posted by errno View Post
    however if i force it to get a new quote from the server it returns http://ozpost.vcsweb.com/postage.php...&version=1.0.2 which seems like it's returning valid postage methods,
    I'm finding this a little confusing at the moment, because the debugging URL you just gave indicates that your host is "HotBeadBox" , but when I just checked the site the shipping estimator produces the following error

    "Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hotbead/public_html/includes/modules/shipping/austpost.php" - Which is telling me that you are using austpost rather than ozpost.

    Quote Originally Posted by errno View Post
    Any ideas?
    More information (or a URL to whatever site you are working with) would be very helpful.

    Having said that, assuming hotbeadbox.com isn't the site in question and that you are indeed using ozpost rather than austpost, the most likely cause of your problem is with the version of php that you are using. ozpost requires php V5x - it is incompatible with php V4.x (php4 doesn't have the required XML parser)

    Cheers
    Rod
    Ozpost - The Ultimate Shipping module for Australian Merchants. Click these links for its Homepage, or Download from Zen-Cart.com.

  6. #416
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    26
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: ozpost shipping module

    G'day Rod

    I posted in this thread a while ago and found my problem to be php5. Didn't know such a thing existed until you said so......

    Anyways onwards and upwards. I have a couple more queries if I may:

    a. I posted a thread in another room :
    http://www.zen-cart.com/forum/showthread.php?t=146069

    Essentially I want to use Ozpost only for certain product categories, and Fastways for others. Any neat tricks you know of to do this ?

    b. How do you deal with normalised box sizes. Say I had a standard box 20x20x10 for argument sake which could fit 1,2....10 things in it so the cost of the shipping is based upon box size rather then the cubing of the product. I am being difficult I know but thought I would ask

    Thanks



    Stumps

  7. #417
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    5
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: ozpost shipping module

    Quote Originally Posted by RodG View Post
    If you are NOT referring to http://hotbeadbox.com/ then a URL to the site could be useful.

    If you ARE referring to http://hotbeadbox.com/ then you are NOT using ozpost at all, but the much older austpost module that is no longer fully functional.



    The ozpost module will only try to use the cache if the cache has what it considers to be valid data. Simply changing the number of items in the cart, (or the shipping postcodes) will cause fresh data to be retrieved.



    I'm finding this a little confusing at the moment, because the debugging URL you just gave indicates that your host is "HotBeadBox" , but when I just checked the site the shipping estimator produces the following error

    "Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hotbead/public_html/includes/modules/shipping/austpost.php" - Which is telling me that you are using austpost rather than ozpost.



    More information (or a URL to whatever site you are working with) would be very helpful.

    Having said that, assuming hotbeadbox.com isn't the site in question and that you are indeed using ozpost rather than austpost, the most likely cause of your problem is with the version of php that you are using. ozpost requires php V5x - it is incompatible with php V4.x (php4 doesn't have the required XML parser)

    Cheers
    Rod
    ah sorry Rod, its installed under hotbeadbox.com/new - you're right, the old installation is actually using the old Austpost module.

    PHP5 is running for the zencart in the /new/ directory

  8. #418
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Australia
    Posts
    4,742
    Plugin Contributions
    3

    Default Re: ozpost shipping module

    Quote Originally Posted by Stumpy74 View Post
    Essentially I want to use Ozpost only for certain product categories, and Fastways for others. Any neat tricks you know of to do this ?
    It can be done, but depending on your php skill level you may find it a bit daunting.

    The basic idea behind how to do it is this:

    Near the start of all good shipping modules is a piece of code something like this:

    if (zen_get_shipping_enabled($this->code)) $this->enabled = ((MODULE_SHIPPING_OZPOST_STATUS == 'True') ? true : false);

    This sets the module(s) $this->enabled variable to be true (module active) or false (module inactive), so somewhere just after this code you will need to perform a check to see which category the cart items belong to, and set the $this->enabled variable appropriately.

    In psuedocode you will be looking at something like

    if ITEM is in CATEGORY_FOR OZPOST then $this->enabled = TRUE
    else $this->enabled = FALSE

    likewise, in the fastaways module you'll need something like:

    if ITEM is in CATEGORY_FOR FASTAWAY then $this->enabled = TRUE
    else $this->enabled = FALSE

    This is basically all there is too it. The 'hard' part (which isn't really all that hard) is finding what category the items belong to. There are other threads that have a lot more detail on how to do this. Some of them even have practical examples that you will be able to use.

    I doubt that you'll ever find an 'easy' way to accomplish this because no two stores will have the same categories, and if they did the category ID's will almost certainly be different, so all I can really tell you is yes it can be done, the theory behind it is pretty simple, the implementation will only take a few lines of code, but this code will always be 'unique' for any given store.

    Having said that, this 'simple' solution does suffer a few shortcomings, for example, what if the cart contains one category item that needs to go via australia post and another category item that needs to go via Fastaways?

    Such a scenario will require zencart to present two different shipping costs to the customer at the same time, but zencart doesn't have the logic/capability to do this ... to make it do so will probably require a different database design, as well as many other significant changes.

    Quote Originally Posted by Stumpy74 View Post
    b. How do you deal with normalised box sizes. Say I had a standard box 20x20x10 for argument sake which could fit 1,2....10 things in it so the cost of the shipping is based upon box size rather then the cubing of the product. I am being difficult I know but thought I would ask
    How do *I* deal with it? Well, I don't. The reason being is that this is getting into the realm of "The holy grail of shipping modules".
    Perhaps if you review the conversation I was having with ALiepinieks
    earlier in this thread (early December 2009) you will come to appreciate that what appears to be a relatively simple requirement is actually a very complex (impossible???) task.

    Cheers
    Rod
    Ozpost - The Ultimate Shipping module for Australian Merchants. Click these links for its Homepage, or Download from Zen-Cart.com.

  9. #419
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Australia
    Posts
    4,742
    Plugin Contributions
    3

    Default Re: ozpost shipping module

    Quote Originally Posted by errno View Post
    ah sorry Rod, its installed under hotbeadbox.com/new -
    OK, I've just checked this out, and the ozpost module itself appears to be functioning correctly in that it is returning valid data to your store, and your store appears to be correctly extracting the XML data.

    I make this claim based on the results I received with 1x Amber toned Urn shaped floral focal bead in the cart , which gave a list of the following quotes:

    $19.00
    $4.35
    $7.15
    $7.15
    $11.30

    The $19.00 being for the 5 kg XL Satchel (what module are you using for this quote?).

    The other quotes/figures (with no detail) correspond to
    $4.35 Regular Parcel
    $7.15 Registered Parcel
    $7.15 Insured Parcel
    $11.30 3kg Prepaid Satchel Express

    The numbers in the description field appear to be the number of shipping days. 4,5,5,3 . This tells me that you have a postage delay setting of 2 days (correct?)

    So, the question now is if the store is retrieving valid data (as it appears to be) then why isn't it displaying it correctly? This part is a real mystery to me. I've not seen anything like this before. and to be perfectly honest, I don't have an explanation for it.

    Have you attempted to modify the ozpost module in any way to cater for the 5 kg XL Satchels?

    What about the tpl_shipping_modules.php script? Has this been modified in any way?

    If either of them have been modified my first suggestion would be to restore them back to the originals as provided by the ozpost distribution files.

    If they haven't been modified, then I guess the next thing to do would be to enable the ozpost 'debug' function to see if that gives any clues.

    You might also try setting the "show icons" to "off" (because the 'missing' data is actually the icon graphics). Hhmmmm, you might want to try this first .. I'd normally be expecting the page to show broken links to the icons if they were missing (or in the wrong directory) but this doesn't seem to be the case here... nonetheless by turning them off may help prove the point one way or the other.

    At the moment I don't have any further suggestions. I did try to log on to see what would happen if I went through the checkout process (on the basis that even though I couldn't see what the quotes were for I should still be able to select one) but your logon script failed with the following error

    Email Error: Could not execute: /usr/sbin/sendmail

    I was unable to proceed further.

    The main reason I wanted to proceed through the checkout process is because the icons are automatically disabled on the checkout summary screen and this would have confirmed (to me) that it is an icon display problem only and nothing more serious. Oh well, this is something you can now do for yourself :-)

    Anyway, this is about as much help as I can give you at the moment - if you can let me know the results of turning the icons off and/or enabling the debug functions it may give me a few other ideas.

    Cheers
    Rod

    Ozpost - The Ultimate Shipping module for Australian Merchants. Click these links for its Homepage, or Download from Zen-Cart.com.

  10. #420
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    5
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: ozpost shipping module

    Quote Originally Posted by RodG View Post
    OK, I've just checked this out, and the ozpost module itself appears to be functioning correctly in that it is returning valid data to your store, and your store appears to be correctly extracting the XML data.

    I make this claim based on the results I received with 1x Amber toned Urn shaped floral focal bead in the cart , which gave a list of the following quotes:

    $19.00
    $4.35
    $7.15
    $7.15
    $11.30

    The $19.00 being for the 5 kg XL Satchel (what module are you using for this quote?).

    The other quotes/figures (with no detail) correspond to
    $4.35 Regular Parcel
    $7.15 Registered Parcel
    $7.15 Insured Parcel
    $11.30 3kg Prepaid Satchel Express

    The numbers in the description field appear to be the number of shipping days. 4,5,5,3 . This tells me that you have a postage delay setting of 2 days (correct?)

    So, the question now is if the store is retrieving valid data (as it appears to be) then why isn't it displaying it correctly? This part is a real mystery to me. I've not seen anything like this before. and to be perfectly honest, I don't have an explanation for it.

    Have you attempted to modify the ozpost module in any way to cater for the 5 kg XL Satchels?

    What about the tpl_shipping_modules.php script? Has this been modified in any way?

    If either of them have been modified my first suggestion would be to restore them back to the originals as provided by the ozpost distribution files.

    If they haven't been modified, then I guess the next thing to do would be to enable the ozpost 'debug' function to see if that gives any clues.

    You might also try setting the "show icons" to "off" (because the 'missing' data is actually the icon graphics). Hhmmmm, you might want to try this first .. I'd normally be expecting the page to show broken links to the icons if they were missing (or in the wrong directory) but this doesn't seem to be the case here... nonetheless by turning them off may help prove the point one way or the other.

    At the moment I don't have any further suggestions. I did try to log on to see what would happen if I went through the checkout process (on the basis that even though I couldn't see what the quotes were for I should still be able to select one) but your logon script failed with the following error

    Email Error: Could not execute: /usr/sbin/sendmail

    I was unable to proceed further.

    The main reason I wanted to proceed through the checkout process is because the icons are automatically disabled on the checkout summary screen and this would have confirmed (to me) that it is an icon display problem only and nothing more serious. Oh well, this is something you can now do for yourself :-)

    Anyway, this is about as much help as I can give you at the moment - if you can let me know the results of turning the icons off and/or enabling the debug functions it may give me a few other ideas.

    Cheers
    Rod
    I havent modified the ozpost module to allow for the 5kg satchels, they are set up as a flat rate shipping option in the zencart shipping modules.

    Ill check out that other script, and ill try reinstalling those files and see if it helps.

    I wonder why its not displaying the detail about the package types in the shipping estimator though? They show up on estimate shipping but not actually on the checkout page.

    Thanks for the help so far ill let you know how I get on once i check those things out

 

 

Similar Threads

  1. USPS Shipping Module to Print Shipping Labels
    By HelenSama in forum Built-in Shipping and Payment Modules
    Replies: 7
    Last Post: 8 Sep 2011, 03:17 PM
  2. Canadapost Shipping module and Dual Pricing module
    By oxxyfx in forum Addon Shipping Modules
    Replies: 1
    Last Post: 12 Feb 2009, 02:06 AM
  3. store pick-ip in ozpost shipping module
    By lazerweb in forum Addon Shipping Modules
    Replies: 2
    Last Post: 29 Jul 2008, 05:04 AM
  4. Clone a shipping module or define a new shipping attribute under table rate module?
    By meeven in forum Built-in Shipping and Payment Modules
    Replies: 0
    Last Post: 4 Sep 2007, 04:56 PM
  5. MZMT shipping module - Display Shipping Options based on Weight
    By DogTags in forum Addon Shipping Modules
    Replies: 2
    Last Post: 27 Feb 2007, 04:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •