Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    San Diego
    Posts
    156
    Plugin Contributions
    0

    Default Estimate UPS by Billing Zip Code problem

    I have looked for an answer to this question without luck - so I am apologizing in advance if I missed it.
    My UPS module is working great (I have the setting in the UPS as billing address basis) ,
    however, when looking for an estimate before logging in and entering the billing zip code the system estimates UPS shipping from my zip code and not the billing zip code (i hope I have made this clear).
    Is there a way to enter in the little estimate UPS box another field asking for Billing or Recipients Zip Code.
    My site createadesign.net
    thanx
    Rufus in Del Mar, CA

  2. #2
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    San Diego
    Posts
    156
    Plugin Contributions
    0

    Default Estimate UPS by Billing Zip Code problem claicationrif

    Reading through my post from a couple of hours ago regarding Estimation of UPS rates, I don't think I was clear enough, in fact re-reading the post I dont understand what I needed myself,
    so I would like to spell out my problem in fuller detail:
    I am in sunny Del Mar, CA; my customer is in New York but organizing a function in Los Angeles. Most of our vendors are in New York. Customer needed product in LA in 3 days from New York so she got an estimate of UPS 3 day air from my site. The rate shown was from Del Mar, Ca to Los Angeles, CA (even though I have the UPS module set to billing address) where in fact product is coming from New York NY.
    Question: how can I set my venue for ups billing as New York for UPS billing purposes so prior to customer entering her billing details, an UPS Estimate Shipping Costs chart will give costs from New York to customer zip code?
    Hope this is clearer than mud?
    Rufus in Del Mar, CA

  3. #3
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Lansing, Michigan USA
    Posts
    19,732
    Plugin Contributions
    3

    Default Re: Estimate UPS by Billing Zip Code problem

    Not sure I understand but Zencart (and the shipping estimators) use whatever zip code you entered in Admin - Configuration - Shipping/Packaging as the 'from' address.

    What I don't understand is why, if the customer is shipping something from New York to California, she's using you at all. In other words, why is something being sold from your store not shipped from your address ?

  4. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    San Diego
    Posts
    156
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Estimate UPS by Billing Zip Code problem

    It's a drop ship order....
    Rufus

  5. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    San Diego
    Posts
    156
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Estimate UPS by Billing Zip Code problem

    Bingo Stevesh; simple solution
    Thanx for that
    Rufus

 

 

Similar Threads

  1. Associate x product(s) to zip code for shipping estimate
    By BobDGinn in forum Addon Shipping Modules
    Replies: 5
    Last Post: 1 Sep 2010, 01:28 PM
  2. Change Zip Code Field in Billing Address (or all addresses)
    By hharper1321 in forum General Questions
    Replies: 2
    Last Post: 3 Sep 2009, 06:31 AM
  3. Shipping estimate Problem Need Help!
    By thorax999 in forum Built-in Shipping and Payment Modules
    Replies: 6
    Last Post: 17 Sep 2007, 01:25 PM
  4. Checkout problem - USPS Shipping Estimate API timeouts?
    By rtw819 in forum General Questions
    Replies: 3
    Last Post: 17 Apr 2007, 04:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •