Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    49
    Plugin Contributions
    0

    Default Admin login loop on IIS

    I'm in the same boat as this guy. I'm having the same issue. I have been through the steps mentioned in all of the prior information in this thread to no avail...

    Ideas?

    Mine is in a development server - I'm trying to learn zencart and integrate it with my site before going live on a legit host...

    Its a brand new install, its on a local IIS box, I've been through zcinstall twice, so i kno3 my username and login, but it never continues past the login page...I've tried multiple browsers, multiple computers, clearing out the cookies, etc...no luck...

  2. #2
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    49
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Admin Login Loop

    any idea what could be going on?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    60,443
    Blog Entries
    4
    Plugin Contributions
    51

    Default Re: Admin Login Loop

    As said earlier in this discussion, if you're getting a password error, then your username/password is wrong. If you're getting NO error, then you have a sessions/cookie problem.
    .

    Zen Cart - putting the dream of business ownership within reach of anyone!
    Donations always welcome: www.zen-cart.com/donate

    Remember: Any code suggestions you see here are merely suggestions. You assume full responsibility for your use of any such suggestions, including any impact ANY alterations you make to your site may have on your PCI compliance.
    Furthermore, any advice you see here about PCI matters is merely an opinion, and should not be relied upon as "official". Official PCI information should be obtained from the PCI Security Council directly or from one of their authorized Assessors.



  4. #4
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    49
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Admin Login Loop

    I got that part, I am using several browsers on 3 different pc's that I have cleared cookies ad restarted...


    I don't know where to go with server side session issues, but I have followed all the instructions above and it hasn't helped..sooo..that's my question, where to go from here...

  5. #5
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    60,443
    Blog Entries
    4
    Plugin Contributions
    51

    Default Re: Admin Login Loop

    Perhaps you can use an Apache setup instead of IIS, to rule that out?
    If you're using an IP address instead of a domain name, that can sometimes be problematic.
    'Local test servers' are seldom configured the way live webservers are, and many times all your problems will quickly disappear by using a real webserver.
    You haven't indicated your PHP version or MySQL version, nor given any details about how exactly your local test server has been built and configured.
    .

    Zen Cart - putting the dream of business ownership within reach of anyone!
    Donations always welcome: www.zen-cart.com/donate

    Remember: Any code suggestions you see here are merely suggestions. You assume full responsibility for your use of any such suggestions, including any impact ANY alterations you make to your site may have on your PCI compliance.
    Furthermore, any advice you see here about PCI matters is merely an opinion, and should not be relied upon as "official". Official PCI information should be obtained from the PCI Security Council directly or from one of their authorized Assessors.



  6. #6
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    49
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Admin Login Loop

    Its IIS 7, running MySQL 5.5 and PHP 5.3.6 -I'm using a smattering of firefox and ie browsers, Chrome...


    not sure what else you want on config.

    All my info is set to route to an actual domain...no internal business...

    I'm not running it on a production server because I may not even like zencart. I'm going to attempt to do some development and see if i like the feel of this cart versus others structure wise, but as of now, I can't even get it running good

    I realize there are other hosts out there, and If I like the product, ill likely go to that, but for the time being the task at hand is making it work on my box and getting my server to actually run it...

    Oddly enough, if i enter the wrong user and pass, i get no error... I'm 98% positive im using the right user and pass because i went through the zcinstall twice and set it...send password doesn't work.
    Last edited by rolo550; 30 Jul 2011 at 06:42 PM.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Norfolk, United Kingdom
    Posts
    3,102
    Plugin Contributions
    2

    Default Re: Admin Login Loop

    Just because you've got a Windows PC doesn't mean that you have to use IIS as the offline web server - but the problem will be in getting rid of it. If you can get rid of it then install XAMPP (http://www.apachefriends.org/en), which is an all-in-one Apache based web server with all you need (Apache, PHP, MySQL, phpMyAdmin etc.). If you choose the 'Installer' version then it is literally a 1-click install.

    Vger

  8. #8
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    49
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Admin Login Loop

    I don't want to be difficult, but surely there is a better answer than run it on a linux emulator...I don't feel like dealing with the linux learning curve along with getting zencart going...surely this is a common issue given all the people having to install this on an IIS box...there is a whole windows section devoted to IIS in the forum...the install manuals and documentation are woefully lacking...thus far I have been able to fumble through getting it going based on forum threads and google, but with this I have reached a wall...


    I just need the admin login to work and all the stuff listed thus far hasn't....

  9. #9
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    60,443
    Blog Entries
    4
    Plugin Contributions
    51

    Default Re: Admin Login Loop

    If I had a box on which to run an IIS emulator to try to simulate your unique problem, I might consider it. But, just as you don't feel like running an emulator today, neither do I. I'm on my way out the door to a family picnic.

    Vger didn't say you had to use Linux. You could just use Apache as she suggested. It's a way better webserver engine than IIS anyway. Plus, IIS is woefully lacking in security protections especially if you're not the Administrator user of the server; whereas with Apache you can often just drop in the supplied .htaccess files and have a huge number of security protections handled automagically.

    That said, despite it working great for thousands of storeowners and thousands of developers who run local servers without problem, maybe Zen Cart isn't a good fit for you.
    .

    Zen Cart - putting the dream of business ownership within reach of anyone!
    Donations always welcome: www.zen-cart.com/donate

    Remember: Any code suggestions you see here are merely suggestions. You assume full responsibility for your use of any such suggestions, including any impact ANY alterations you make to your site may have on your PCI compliance.
    Furthermore, any advice you see here about PCI matters is merely an opinion, and should not be relied upon as "official". Official PCI information should be obtained from the PCI Security Council directly or from one of their authorized Assessors.



  10. #10
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    49
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Admin Login Loop

    So that's the response? No help because its IIS?

    Come on man, no need for sarcasm, I'm trying to solve my problems, not divert to other servers and restart on the several hours of work I have in this. Its that simple...I'm not being lazy, I'm trying to fix my config - not start over and spend two days trying to get some other server going...

    Please actually help and don't be sarcastic because its not on your favorite platform...solve it on the platform where there is actually the problem...

    I don't really care about security - its not on a production box...ill deal with security when its a real store...
    Last edited by rolo550; 30 Jul 2011 at 07:52 PM.

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Admin login loop in Firefox 4.0.1
    By gezuvor in forum Basic Configuration
    Replies: 1
    Last Post: 25 May 2011, 01:02 AM
  2. Admin Login Loop: Still Not Resolved
    By willowisp in forum Installing on a Linux/Unix Server
    Replies: 9
    Last Post: 5 Feb 2011, 07:48 PM
  3. Login loop problems!
    By flipperry in forum General Questions
    Replies: 5
    Last Post: 19 Jan 2011, 04:18 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •