Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    91
    Plugin Contributions
    0

    Default problems copying over my website onto my localhost

    Hi there, I'm not a complete newb and I've done this before, indeed I've done today with another site but with this one particular one, I have problems.

    I'm trying to get a copy of my website off the server and onto my localhost so I can do a bit of testing. Go through the process as usual, install same version, then copy over files minus the configure.php's.

    Install works fine but when I copy over the files I just get a blank page for my homepage. I've tried winmerging and copying over files which don't match one by one, but this breaks other things and I'm not really sure what's going on.

    I'm using 1.3.7 (I know) and it's got a few mods including one of the seo url ones. I've tried copying over everything minus .htaccess files as well btw.

    For hours and hours I've copied, pasted, downloaded, re-copied, more pasting, more fiddling and even changed my xampp installation back several versions several times.

    Can't get it to work. Can't figure out what might be wrong either.

    Anyone got any ideas? I'll go off and try to answer some questions for ppl in the hope someone can help me in this thread :)

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    59,807
    Blog Entries
    4
    Plugin Contributions
    133

    Default Re: problems copying over my website onto my localhost

    What happens when you add the debug-logging addon and look at the log files? http://tutorials.zen-cart.com/index.php?article=82

    Is the PHP version you're using compatible with that old ZC version?
    .

    Zen Cart - putting the dream of business ownership within reach of anyone!
    Donations always welcome: www.zen-cart.com/donate

    Remember: Any code suggestions you see here are merely suggestions. You assume full responsibility for your use of any such suggestions, including any impact ANY alterations you make to your site may have on your PCI compliance.
    Furthermore, any advice you see here about PCI matters is merely an opinion, and should not be relied upon as "official". Official PCI information should be obtained from the PCI Security Council directly or from one of their authorized Assessors.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    91
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: problems copying over my website onto my localhost

    hey man, thanks so much, it seems it was indeed a file messing up when I ftp'd it. I will make sure I search the forum before asking in future, I guess in my frustration I didn't think straight.

    So bloody annoying knowing I've wasted the day on something so stupid, but at the same time really relieving to know its not a problem. Thanks :)

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    59,807
    Blog Entries
    4
    Plugin Contributions
    133

    Default Re: problems copying over my website onto my localhost

    We've all been there!
    I often use WinMerge to verify that I've not missed any files. Something to consider for future ;)
    .

    Zen Cart - putting the dream of business ownership within reach of anyone!
    Donations always welcome: www.zen-cart.com/donate

    Remember: Any code suggestions you see here are merely suggestions. You assume full responsibility for your use of any such suggestions, including any impact ANY alterations you make to your site may have on your PCI compliance.
    Furthermore, any advice you see here about PCI matters is merely an opinion, and should not be relied upon as "official". Official PCI information should be obtained from the PCI Security Council directly or from one of their authorized Assessors.

 

 

Similar Threads

  1. problems with thunderbird 5.0 and Mercury on localhost
    By Marlake in forum Installing on a Linux/Unix Server
    Replies: 2
    Last Post: 19 Mar 2013, 10:01 AM
  2. can't see graphics and css after copying my site to localhost on xampp
    By dany123456 in forum Installing on a Windows Server
    Replies: 2
    Last Post: 4 Jun 2011, 06:54 PM
  3. localhost installation problems
    By c1lonewolf in forum Installing on a Windows Server
    Replies: 12
    Last Post: 22 Feb 2010, 08:45 PM
  4. copying from localhost to live site?
    By bigblue in forum General Questions
    Replies: 2
    Last Post: 17 Nov 2009, 08:25 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •