Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 33
  1. #21
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    12
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: usps module suddenly giving an error

    It reads

    Line #6 : * @version $Id: usps.php 18348F 2012-01-22 01:22:00Z ajeh $

    It wasn't working before but i saved all my settings... I removed it and then uploaded the 2 files in the right spot... installed and put my settings back in...

    I'll try saving settings removing and uploading and installing again and see if that fixes the problem...

    thanks!

    -Aaron

  2. #22
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    449
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: usps module suddenly giving an error

    I am having an odd problem. I used the updated usps shipping as instructed, and I see all of the things I should see according to the instructions, however, even when ordering a 88 cent card, it will NOT post first class rates, only priority mail. This is domestic, I have not yet checked international. I made sure I installed where instructed and I followed the read me file (uninstalled module, reinstalled module) but nothing......no matter how many options I choose, all it shows is priority

    This module works fine on my other shopping cart, but for the life of me cannot get it to work on this new one! help!

  3. #23
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Ohio
    Posts
    67,387
    Plugin Contributions
    6

    Default Re: usps module suddenly giving an error

    Just to be sure ... go to the Tools ... Developers Tool Kit ... and in the bottom input box enter:
    usps.php

    and search the Catalog ...

    what is the version id?

    Then, go to Configuration ... Shipping/Packaging ... what are the settings in there?
    Linda McGrath
    If you have to think ... you haven't been zenned ...

    Did YOU buy the Zen Cart Team a cup of coffee and a donut today? Just click here to support the Zen Cart Team!!

    Are you using the latest? Perhaps you've a problem that's fixed in the latest version: [Upgrade today: v1.5.3]
    Officially PayPal-Certified! Just click here

    Try our Zen Cart Recommended Services - Hosting, Payment and more ...

  4. #24
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    449
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: usps module suddenly giving an error

    I am using 1.3.9 zen cart
    when searching for usps.php this is the info I get: * @version $Id: usps.php 18348F 2012-01-22 01:22:00Z ajeh $

    in the configuration...Shipping/Packaging I have:
    Country of Origin United States
    Postal Code 98584
    Enter the Maximum Package Weight you will ship 50
    Package Tare Small to Medium - added percentage:weight 0:3
    Larger packages - added packaging percentage:weight 10:0
    Display Number of Boxes and Weight Status 3
    Order Free Shipping 0 Weight Status 0
    Shipping Estimator Display Settings for Shopping Cart 1
    Display Order Comments on Admin Invoice 1
    Display Order Comments on Admin Packing Slip 1

  5. #25
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Ohio
    Posts
    67,387
    Plugin Contributions
    6

    Default Re: usps module suddenly giving an error

    The Problem is your Tare Rate ... you have 0:3 ... that adds 3lbs to the Order and is too heavy for First Class ... use 0:0 and see if that works better ...
    Linda McGrath
    If you have to think ... you haven't been zenned ...

    Did YOU buy the Zen Cart Team a cup of coffee and a donut today? Just click here to support the Zen Cart Team!!

    Are you using the latest? Perhaps you've a problem that's fixed in the latest version: [Upgrade today: v1.5.3]
    Officially PayPal-Certified! Just click here

    Try our Zen Cart Recommended Services - Hosting, Payment and more ...

  6. #26
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    449
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: usps module suddenly giving an error

    awesome! thank you :) I will go make the change right now ;)
    worked like a charm! You are the best.....evah!!! :)

  7. #27
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Ohio
    Posts
    67,387
    Plugin Contributions
    6

    Default Re: usps module suddenly giving an error

    Thanks for the update that this fixed the problem for you ...
    Linda McGrath
    If you have to think ... you haven't been zenned ...

    Did YOU buy the Zen Cart Team a cup of coffee and a donut today? Just click here to support the Zen Cart Team!!

    Are you using the latest? Perhaps you've a problem that's fixed in the latest version: [Upgrade today: v1.5.3]
    Officially PayPal-Certified! Just click here

    Try our Zen Cart Recommended Services - Hosting, Payment and more ...

  8. #28
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    22
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: usps module suddenly giving an error

    I'm having the same problem, but the above fixes haven't worked.
    The error I get in the "Shipping Method" page is:

    United States Postal Service
    We are unable to find a USPS shipping quote suitable for your mailing address and the shipping methods we typically use.
    If you prefer to use USPS as your shipping method, please contact us for assistance.
    (Please check that your Zip Code is entered correctly.)


    In Configuration / Shipping/Packaging, I have these settings:


    Title Value Action
    Country of Origin United States
    Postal Code 85396
    Enter the Maximum Package Weight you will ship 50
    Package Tare Small to Medium - added percentage:weight 0:0
    Larger packages - added packaging percentage:weight 10:0
    Display Number of Boxes and Weight Status 3
    Order Free Shipping 0 Weight Status 0
    Shipping Estimator Display Settings for Shopping Cart 1
    Display Order Comments on Admin Invoice 1
    Display Order Comments on Admin Packing Slip 1


    In Developers Tool Kit, searching for usps.php, I get this:

    /home/content/16/8890216/html/includes/languages/english/modules/shipping/usps.php

    Line #6 : * @version $Id: usps.php 18348F 2012-01-22 01:22:00Z ajeh $

    /home/content/16/8890216/html/includes/modules/shipping/usps.php

    Line #9 : * @version $Id: usps.php 18348F 2012-01-22 01:22:00Z ajeh $


    I'm using ZenCart 1.5.0 on a Linux server

  9. #29
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Ohio
    Posts
    67,387
    Plugin Contributions
    6

    Default Re: usps module suddenly giving an error

    What is your ship to?

    What is the weight of the order?

    If you go to Modules ... Shipping ... and click on USPS ... what do you have in the right panel?

    If you turn on the debug to logs ... what USPS shipping debug log do you get in the /cache when you go to the checkout?
    Linda McGrath
    If you have to think ... you haven't been zenned ...

    Did YOU buy the Zen Cart Team a cup of coffee and a donut today? Just click here to support the Zen Cart Team!!

    Are you using the latest? Perhaps you've a problem that's fixed in the latest version: [Upgrade today: v1.5.3]
    Officially PayPal-Certified! Just click here

    Try our Zen Cart Recommended Services - Hosting, Payment and more ...

  10. #30
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    22
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: usps module suddenly giving an error

    Thanks for responding! :-)

    Ship to: I tried 82941 and 85396
    Weight: 2.4 lbs
    Modules/Shipping/USPS:

    United States Postal Service

    You will need to have registered a Web Tools account with USPS at their website to use this module.

    USPS expects you to use pounds as weight measure for your products.
    Enable USPS Shipping
    True

    Enter the USPS Web Tools User ID
    ************

    Which server to use
    production

    Quote Sort Order
    Unsorted

    Handling Fee - US
    0

    Handling Fee - International
    0

    Handling Per Order or Per Box
    Order

    Decimal Settings
    2

    Tax Class
    --none--

    Tax Basis
    Shipping

    Shipping Zone
    --none--

    Sort Order
    2

    All Packages are Machinable
    False

    USPS Options
    Display weight, Display transit time

    Domestic Shipping Methods
    EXPRESS, PRIORITY, FIRST CLASS, PARCEL, MEDIA, LIBRARY

    International Shipping Methods
    Global Express, Global Express Non-Doc Rect, Global Express Non-Doc Non-Rect, USPS GXG Envelopes, Express Mail Int, Express Mail Int Flat Rate Box, Express Mail Int Flat Rate Env, Express Mail Int Legal, Priority Mail International, Priority Mail Int Flat Rate Env, Priority Mail Int Flat Rate Small Box, Priority Mail Int Flat Rate Med Box, Priority Mail Int Flat Rate Lrg Box, Priority Mail Int DVD, Priority Mail Int Lrg Video, Priority Mail Int Legal Flat Rate Env, Priority Mail Int Padded Flat Rate Env, Priority Mail Int Gift Card Flat Rate Env, Priority Mail Int Small Flat Rate Env, Priority Mail Int Window Flat Rate Env, First Class Mail Int Lrg Env, First Class Mail Int Parcel, First Class Mail Int Letter

    Debug Mode
    Off

    USPS Log:
    Jun 05 2012 19:28:17 --
    Server: production


    Weight = 2.4 Pounds: 2 Ounces: 6.4
    ZipOrigination: 85396
    ZipDestination: 82941
    Tare Rates - Small/Medium: 0:0 Large: 10:0


    RESPONSE FROM USPS:




    <Error>
    <Number>80040b1a</Number>
    <Description>Authorization failure. You are not authorized to connect to this server.</Description>
    <Source>UspsCom:oAuth</Source>
    </Error>

    I guess I'm not authorized, for some reason.
    USPS does show a green circle in Shipping Modules. It was yellow until I had put in the Web Tools user ID they gave me a few days ago.

 

 
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. USPS module suddenly not giving quotes?
    By SPembleton in forum Addon Shipping Modules
    Replies: 45
    Last Post: 14 Feb 2014, 03:11 AM
  2. USPS module not working properly and Authorize.net SIM giving error
    By aikisho in forum Built-in Shipping and Payment Modules
    Replies: 3
    Last Post: 3 Jul 2010, 12:44 AM
  3. USPS Shipping Module giving a blank page...
    By pruce in forum Built-in Shipping and Payment Modules
    Replies: 7
    Last Post: 28 Sep 2009, 06:48 PM
  4. Zencart/USPS giving multiple discount?
    By honeysclerose in forum Built-in Shipping and Payment Modules
    Replies: 3
    Last Post: 7 Nov 2007, 12:17 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •