Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    277
    Plugin Contributions
    0

    Default master product sub product - no attributes

    hi,
    just experimenting as i don't like attributes, can anybody see any issues i would run into having master products and sub products, so instead of attributes you would enter a sub product in the same way you enter a product but select its a sub product so it only shows when the master product has been clicked

    example here

    http://catchagrip.co.uk/masterproduc...&products_id=1

    i would need to work on price where it would display the lowest price if one of the subs was on special but any other things i might need to look for

    thanks
    bryan

  2. #2
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Lansing, Michigan USA
    Posts
    19,478
    Plugin Contributions
    3

    Default Re: master product sub product - no attributes

    In the example, the 'sub-products' are just products set as Featured and listed in the re-named Featured Products center column area. Obviously, that would only work if you only sold one product.

    'I don't like attributes' doesn't tell us much about what business issue you're trying to solve here.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    277
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: master product sub product - no attributes

    hi,
    i dont like attributes because of the stock quantity, i did take a quick look at stock by attributes and this is why im experimenting at the minute, i just changed the code in featured box to quickly take a look at what problems would arise, i sell bicycles with different sizes and each has its own stock and at times different sizes can be on different special price,

    on my test site i have 2 products with options

    http://catchagrip.co.uk/masterproduc...&products_id=9

    http://catchagrip.co.uk/masterproduc...&products_id=1

    and 1 without options

    http://catchagrip.co.uk/masterproduc...&products_id=4

    but at this stage just an experiment as im no expert but if i wanted to do say free shipping on 1 size of a bike i can

    probably a total waste of time but just wondering if other than listing the products on site is there anything else might cause problems

    bryan

 

 

Similar Threads

  1. Product Master Category: ID# 0
    By Sunabac in forum Setting Up Categories, Products, Attributes
    Replies: 4
    Last Post: 12 Apr 2011, 11:30 AM
  2. 1 Product - 2 Categories - not master
    By rosta in forum Setting Up Categories, Products, Attributes
    Replies: 3
    Last Post: 2 Dec 2010, 12:56 PM
  3. Product - Master Category problem
    By quentinjs in forum Upgrading from 1.3.x to 1.3.9
    Replies: 13
    Last Post: 25 Apr 2009, 11:27 PM
  4. Master & Sub Accounts?
    By ReeFlippee in forum General Questions
    Replies: 2
    Last Post: 24 Nov 2008, 02:21 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •