Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14
  1. #11
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hertfordshire, UK
    Posts
    9,958
    Plugin Contributions
    3

    Default Re: index page not showing

    ... and if you didn't put the files into that /zencart150/ folder, how did they get there?

    Did you first CREATE a folder called /zencart150/ ?

    ... or are you using an auto-installer on your host's c-panel ? (this is NOT a recommended way of installing ZC).
    Our latest project is Pet Tags.

  2. #12
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    United Kingdom
    Posts
    12
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: index page not showing

    Quote Originally Posted by schoolboy View Post
    ... and if you didn't put the files into that /zencart150/ folder, how did they get there?

    Did you first CREATE a folder called /zencart150/ ?

    ... or are you using an auto-installer on your host's c-panel ? (this is NOT a recommended way of installing ZC).
    Hi Schoolboy,
    I first created a folder in public_html called "Zencart" and uploaded it all into there. I noticed that a folder called "zen-cart-v150-full-release-12302011" (containing all the files etc) was inside it. I tried to get it to install but it didn't work. I then read on a link from Steve, that you should avoid capital letters in folder names, so I amended the outer folder name to "zencart". When this still didn't work, I moved the internal "zen-cart-v150-full-release-12302011" folder out of the "zencart" folder and placed it directly into the public_html. I then deleted the now empty "zencart" folder I'd created in the first place. It still didn't work and I renamed the main folder zencart150 to shorten the folder name.

    Still no joy. I've tried the address configuration you have suggested ie. http://www.mytestshop.tk/zencart150/zc_install and it still gives me the
    Safari can’t open the page “http://www.mytestshop.tk/zencart150/zc_install” because Safari can’t find the server “www.mytestshop.tk”.
    message.

    I don't know what an auto installer is? I'm just following the instructions you mentioned, nothing more. I haven't activated any third party installation program. There is a folder called zc_install in my main folder and I assumed that it contains all that is necessary to get it started?

    The .tk server is working, as I have another site on there already (not zen cart) and Safari finds it with no problems. I've set the specific folders to 777, which I was instructed to do, so I have run out of ideas. I have obviously missed something but I can't think what it could be.

    Regards

  3. #13
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    United Kingdom
    Posts
    12
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: index page not showing

    Well, I resolved the first problem. The server does now find the index page thus:
    Click image for larger version. 

Name:	Snapshot 2012-07-11 11-15-36.jpg 
Views:	28 
Size:	49.1 KB 
ID:	10772
    But when I click the install link, I get the following:
    Click image for larger version. 

Name:	Snapshot 2012-07-11 11-16-26.jpg 
Views:	24 
Size:	13.4 KB 
ID:	10773
    I'd be grateful for any suggestions.
    Cheers

  4. #14
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    United Kingdom
    Posts
    12
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: index page not showing

    Sorted. My web host configured it for me. It was very kind of him but a pity I missed out on working it all out for myself. Yes, the learning curve is like running into a brick wall at full speed - but no pain, no gain eh! Useful knowledge to have I figure.

    Thanks to those who replied.

 

 
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Why strange /index/xxx urls showing my index page
    By creamcrackers in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 3
    Last Post: 27 Mar 2012, 03:23 AM
  2. Index page text not showing up
    By binkydbomb in forum Templates, Stylesheets, Page Layout
    Replies: 5
    Last Post: 30 Aug 2011, 12:24 AM
  3. Index Page Slideshow Not Showing Transition Effects
    By joomoo79 in forum Templates, Stylesheets, Page Layout
    Replies: 4
    Last Post: 6 Dec 2009, 05:21 AM
  4. Subcats on index page not showing
    By Nuwanda in forum Setting Up Categories, Products, Attributes
    Replies: 2
    Last Post: 11 Apr 2008, 10:20 PM
  5. Index not showing up?
    By ButterflyBlues in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: 18 Jul 2006, 04:52 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •