Thread: Status disabled

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Westland, Michigan
    Posts
    80
    Plugin Contributions
    0

    Default Status disabled

    When I log in and go to my Catalog / Products area in my admin my Status enabled / disabled is always on disabled. I do not remember this happening before with 1.39. I am using 1.5.0 now. Did I forget to turn something on in my admin/ config area? I can click on the red x and it stays on (green) until I leave or get logged off. Then when I log on it is back to a red x that shows disabled.
    One last question. Every thing seems to be working when it is disabled. So what exactly is disabled?
    Mark
    www.classic-flatware.com
    Attached Images Attached Images  
    "I shoot an arrow into the air, where it lands I do not care: I get my arrows wholesale! Curly Howard

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    60,313
    Blog Entries
    4
    Plugin Contributions
    144

    Default Re: Status disabled

    The "status enabled/disabled" thing you're talking about is for the filter menu.

    The red "X" which you circled in the image you posted, it refers to whether the dropdown filter menu is displayed or not. If you click it then the dropdown menu will appear and the red X will disappear.

    The dropdown/pulldown filter menu is *not* displayed by default because it requires significant server resources to prepare that list, and on larger stores that will cause a serious slowdown when you try to view that page. If you need that feature, you can click it to turn it on and use it. But if you don't need it, then it won't cause any slowdowns on you either since it's disabled by default.
    .

    Zen Cart - putting the dream of business ownership within reach of anyone!
    Donations always welcome: www.zen-cart.com/donate

    Remember: Any code suggestions you see here are merely suggestions. You assume full responsibility for your use of any such suggestions, including any impact ANY alterations you make to your site may have on your PCI compliance.
    Furthermore, any advice you see here about PCI matters is merely an opinion, and should not be relied upon as "official". Official PCI information should be obtained from the PCI Security Council directly or from one of their authorized Assessors.



  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    3,408
    Plugin Contributions
    33

    Default Re: Status disabled

    Quote Originally Posted by DrByte View Post
    The "status enabled/disabled" thing you're talking about is for the filter menu.

    The red "X" which you circled in the image you posted, it refers to whether the dropdown filter menu is displayed or not. If you click it then the dropdown menu will appear and the red X will disappear.

    The dropdown/pulldown filter menu is *not* displayed by default because it requires significant server resources to prepare that list, and on larger stores that will cause a serious slowdown when you try to view that page. If you need that feature, you can click it to turn it on and use it. But if you don't need it, then it won't cause any slowdowns on you either since it's disabled by default.
    I'm seeing the opposite on a fresh v1.5.0 install, i.e. the filter menu is displayed by default (showing Status-disabled and the red-x icon); clicking on the red-x produces a green-check icon and the filter menu is no longer displayed.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    60,313
    Blog Entries
    4
    Plugin Contributions
    144

    Default Re: Status disabled

    Yes you are correct. The red X appears by default. Clicking it changes the filter and shows a green checkmark instead.
    .

    Zen Cart - putting the dream of business ownership within reach of anyone!
    Donations always welcome: www.zen-cart.com/donate

    Remember: Any code suggestions you see here are merely suggestions. You assume full responsibility for your use of any such suggestions, including any impact ANY alterations you make to your site may have on your PCI compliance.
    Furthermore, any advice you see here about PCI matters is merely an opinion, and should not be relied upon as "official". Official PCI information should be obtained from the PCI Security Council directly or from one of their authorized Assessors.



  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Queenstown, New Zealand
    Posts
    386
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Status disabled

    Mine shows as a red x meaning disabled, but that is when the sort box shows.
    When I make a green enable icon show, there is no drop box.
    (I thought it would be the other way around?)

    I'd like to make this off by default on login as we have a lot of categories.
    Is this possible? (even though as above the red x for disabled, does show...)

    Thanks

  6. #6
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    60,313
    Blog Entries
    4
    Plugin Contributions
    144

    Default Re: Status disabled

    Quote Originally Posted by mcpisik View Post
    Mine shows as a red x meaning disabled, but that is when the sort box shows.
    When I make a green enable icon show, there is no drop box.
    Yes, that is correct. I explained it differently in my prior post. Apologies.
    Quote Originally Posted by mcpisik View Post
    I'd like to make this off by default on login as we have a lot of categories.
    Is this possible?
    Yes. It'll require setting the default value in the core code to the opposite of what it does now.
    Change /admin/includes/modules/category_product_listing.php
    line 17:
    Code:
    if (!isset($_SESSION['display_categories_dropdown'])) {
      $_SESSION['display_categories_dropdown'] = 0; // change to 1 for the default to have it hidden.
    }
    .

    Zen Cart - putting the dream of business ownership within reach of anyone!
    Donations always welcome: www.zen-cart.com/donate

    Remember: Any code suggestions you see here are merely suggestions. You assume full responsibility for your use of any such suggestions, including any impact ANY alterations you make to your site may have on your PCI compliance.
    Furthermore, any advice you see here about PCI matters is merely an opinion, and should not be relied upon as "official". Official PCI information should be obtained from the PCI Security Council directly or from one of their authorized Assessors.



  7. #7
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Queenstown, New Zealand
    Posts
    386
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Status disabled

    Awesome. Thanks for your wisdom.

 

 

Similar Threads

  1. Status:On Status:Off Can there be a new one added?
    By Thyme in forum Setting Up Categories, Products, Attributes
    Replies: 0
    Last Post: 22 Nov 2011, 03:41 AM
  2. Change all orders from status 'x', to status 'y'.
    By bi11i in forum Customization from the Admin
    Replies: 3
    Last Post: 22 Jul 2011, 06:49 AM
  3. Order Status Problem: 100% coupon is not setting desired status
    By LissaE in forum Managing Customers and Orders
    Replies: 4
    Last Post: 4 Apr 2011, 08:12 AM
  4. Admin categories/products page: status enabled/disabled
    By falstaffpac in forum General Questions
    Replies: 5
    Last Post: 31 Aug 2008, 04:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •