Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    35
    Plugin Contributions
    0

    Default SSL issues with Network Solutions Anyone?

    Hi All,

    Been having a ton of fun with Network Solutions as of late - seem to have the majority of items covered; however, does anyone have experience or problems configuring a SSL Certificate/Dedicated IP with Network Solutions?

    I've already exhausted the forums searching for suggestions and would love anyone's thoughts who might be either able to help or have any experience with NS in terms of SSLs...

    In a nutshell the HTTP's: directory is active and working fine - just with broken image links. I know the next questions everyone will ask - no, these are not hardcoded, they're relative and I havn't made any code changes to the html_header.php file's Base Tag. Some are image tags I've added, some are even simple buttons generated by zen...

    Here's a link to what I'm talking about:
    https://www.screenprintcatalog.com/us

    One thing to note that kinda gave me a bit of a 'Red Alert' <insert Star Trek copyright here> was a note that Network Solutions emailed me about some of the issues I was experiencing:

    "With the SSL Cert, all traffic is now routed through the static IP 205.178.143.9 and then is proxies over to your hosting package. "

    Is this standard with SSL certificates or is this similar to the old issues with Godaddy and SSL's where this site is not detecting when it is on a secure page or not properly?

    (http://www.zen-cart.com/forum/showth...ken+images+SSL)

    Any assistence or thoughts I'd greatly appreciate. Can obviously hard code the various elements to the HTTPs but things tend to get tedious when it comes to zen buttons...

    Thanks,


    Jess

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    26,512
    Plugin Contributions
    9

    Default Re: SSL issues with Network Solutions Anyone?

    You posted this at 06:41 PM, When I looked I did not observe any issues??

    Did you get this sorted?
    Zen-Venom Get Bitten
    Get Your Business Found

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    35
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: SSL issues with Network Solutions Anyone?

    Hi,

    Actually Firefox seems to read as fine, but browse URL with IE...broken links a plenty (unfortunately)...

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    26,512
    Plugin Contributions
    9

    Default Re: SSL issues with Network Solutions Anyone?

    IE6 still looks fine - no broken anything -

    Are you allowing Zen Cart to auto switch the secure only where required?
    Zen-Venom Get Bitten
    Get Your Business Found

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    35
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: SSL issues with Network Solutions Anyone?

    K, now I'm really at a lose...

    Viewing via IE 6 myself, just to be sure closed all windows and purged my temp files.

    When hoping into the secure HTTPS version of the site (https://www.screenprintcatalog.com/us/index.php for example) using IE I run into the 'this page contains both secure and unsecure items warning.

    Of course, hit No and loads of dead links.

    RE: Allowing Zen to auto-switch itself, yeah the configuration file reads as:

    // Define the webserver and path parameters
    // Main webserver: eg, http://localhost - should not be empty for productive servers
    define('HTTP_SERVER', 'http://screenprintcatalog.com');
    // Secure webserver: eg, https://localhost - should not be empty for productive servers
    define('HTTPS_SERVER', 'https://screenprintcatalog.com');
    // secure webserver for checkout procedure?
    define('ENABLE_SSL', 'true');


    Ironically this is the first time I've run into this type of issue - specific to zencart elements being the culprit. A good example of this I suppose would be the login page - the Sign-in and Submit buttons specifically...

    https://www.screenprintcatalog.com/u...ain_page=login

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    26,512
    Plugin Contributions
    9

    Default Re: SSL issues with Network Solutions Anyone?

    Well, the posted url https://www.screenprintcatalog.com/us/index.php for the catalog side should be http://www.screenprintcatalog.com/us/index.php and then when logging in Zen Cart should auto switch to secure and it does.
    using IE I run into the 'this page contains both secure and unsecure items warning.
    I still am not seeing this and theorize that this might be browser settings but not sure.
    In your configs you have this https://screenprintcatalog.com') but when navigating it appears to want to be https://www.screenprintcatalog.com. What url was the cert issued to? This is the url that should be in this entry - if www. or not

    Just checked the cert is issued to www.screenprintcatalog.com so change this in the configs

    Try starting your site navigation with http://www.screenprintcatalog.com/us/index.php and then clicking login and see what you get
    Zen-Venom Get Bitten
    Get Your Business Found

  7. #7
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    16,020
    Plugin Contributions
    5

    Default Re: SSL issues with Network Solutions Anyone?

    the custom header isnt healping matters
    http://www.screenprintcatalog.com/us...header_top.jpg

    Looks like the html_header might have been changed the base href is non secure
    <base href="http://www.screenprintcatalog.com/us/" />

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    35
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: SSL issues with Network Solutions Anyone?

    Hey Merlin,

    Looking at the html_header.php I have handy looks like the Base href file is still intact:

    <base href="<?php echo (($request_type == 'SSL') ? HTTPS_SERVER . DIR_WS_HTTPS_CATALOG : HTTP_SERVER . DIR_WS_CATALOG ); ?>" />

    Doing a view source via IE, yeah reads as:
    <base href="http://www.screenprintcatalog.com/us/" />


    Kobra-
    When starting with http://www.screenprintcatalog.com/us/index.php and clicking on login the link does indeed prompt me to go to the secured login page (https://www.screenprintcatalog.com/u...ain_page=login) but this lands me with the security prompt for missing images.

    Quick note, yeah the SSL is for the screenprintcatalog.com domain...the expanded version of the config file I should have posted is the following...any thoughts or suggestions?


    // Define the webserver and path parameters
    // Main webserver: eg, http://localhost - should not be empty for productive servers
    define('HTTP_SERVER', 'http://screenprintcatalog.com');
    // Secure webserver: eg, https://localhost - should not be empty for productive servers
    define('HTTPS_SERVER', 'https://screenprintcatalog.com');
    // secure webserver for checkout procedure?
    define('ENABLE_SSL', 'true');

    // NOTE: be sure to leave the trailing '/' at the end of these lines if you make changes!
    // * DIR_WS_* = Webserver directories (virtual/URL)
    // these paths are relative to top of your webspace ... (ie: under the public_html or httpdocs folder)
    define('DIR_WS_CATALOG', '/us/');
    define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/us/');

    define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');
    define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');
    define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');
    define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');
    define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');
    define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');
    define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');
    define('DIR_WS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_WS_CATALOG . 'pub/');
    define('DIR_WS_BLOCKS', DIR_WS_INCLUDES . 'blocks/');
    define('DIR_WS_TEMPLATES', DIR_WS_INCLUDES . 'templates/');

    define('DIR_WS_PHPBB', '/');

    // * DIR_FS_* = Filesystem directories (local/physical)
    //the following path is a COMPLETE path to your Zen Cart files. eg: /var/www/vhost/accountname/public_html/store/
    define('DIR_FS_CATALOG', '/data/12/1/102/160/1102323/user/1154976/htdocs/screenprintcatalog/us/');

    define('DIR_FS_DOWNLOAD', DIR_FS_CATALOG . 'download/');
    define('DIR_FS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_FS_CATALOG . 'pub/');
    define('DIR_WS_UPLOADS', DIR_WS_IMAGES . 'uploads/');
    define('DIR_FS_UPLOADS', DIR_FS_CATALOG . DIR_WS_UPLOADS);
    define('DIR_FS_EMAIL_TEMPLATES', DIR_FS_CATALOG . 'email/');

    // define our database connection
    define('DB_TYPE', 'mysql');
    define('DB_PREFIX', '');
    define('DB_SERVER', 'xxxxx'); // eg, localhost - should not be empty
    define('DB_SERVER_USERNAME', 'xxxx');
    define('DB_SERVER_PASSWORD', 'xxxx');
    define('DB_DATABASE', 'xxxx');
    define('USE_PCONNECT', 'false'); // use persistent connections?
    define('STORE_SESSIONS', 'db'); // leave empty '' for default handler or set to 'db'

    // The next 2 "defines" are for SQL cache support.
    // For SQL_CACHE_METHOD, you can select from: none, database, or file
    // If you choose "file", then you need to set the DIR_FS_SQL_CACHE to a directory where your apache
    // or webserver user has write privileges (chmod 666 or 777). We recommend using the "cache" folder inside the Zen Cart folder
    // ie: /path/to/your/webspace/public_html/zen/cache -- leave no trailing slash
    define('SQL_CACHE_METHOD', 'file');
    define('DIR_FS_SQL_CACHE', '/data/12/1/102/160/1102323/user/1154976/htdocs/screenprintcatalog/us/cache');

  9. #9
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    16,020
    Plugin Contributions
    5

    Default Re: SSL issues with Network Solutions Anyone?

    I just noticed that your view source of the login page has the non ssl link.
    as a base href

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    35
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: SSL issues with Network Solutions Anyone?

    Yeah Merlin, this is where I'm a tad confused...I've looked at other sites we've done with SSLs (on a different server) and doing a View Source on both secure and unsecure pages, the Base href 'shifts' accordingly - but of course not with this particular site...



    I did customize the header, image link for that particular top image is relative and not absolute.

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. shared ssl issues
    By idesign99 in forum General Questions
    Replies: 5
    Last Post: 25 Jul 2006, 05:11 AM
  2. Network Solutions Install Help
    By derbra1513 in forum Installing on a Linux/Unix Server
    Replies: 9
    Last Post: 15 Jul 2006, 03:37 AM
  3. SSL issues
    By Duhck in forum Basic Configuration
    Replies: 7
    Last Post: 30 Jun 2006, 05:02 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg