Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    10
    Plugin Contributions
    0

    Default SSL Issues - not able to add items to the cart

    Hi.
    I have had an issue for a while now.
    When setting the config.php to what (i think) the correct settings should be you cannot had items to the cart.

    On Windows Server, if I configure the config.php to
    This works (But is using the wrong domain names for the end users web site)
    define('HTTP_SERVER', 'http://cc.dencom.co.nz/techbooks');
    define('HTTPS_SERVER', 'https://cc.dencom.co.nz/techbooks');


    This does not work, you cannot cannot add items to the Cart
    define('HTTP_SERVER', 'http://www.techbooks.co.nz');
    define('HTTPS_SERVER', 'https://cc.dencom.co.nz/techbooks');

    (i have a test server with a Shared Cert which also has the same issue)
    define('HTTP_SERVER', 'http://www.techbooks.co.nz');
    define('HTTPS_SERVER', 'https://www.techbooks.co.nz/techbooks');


    In teh last case using the shared Cert
    https://www.techbooks.co.nz/techbooks' is actually
    https://cc.dencom.co.nz/techbooks

    Sessions id's are stored in the DB.


    Ross

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Sunny Coast, Australia
    Posts
    3,236
    Plugin Contributions
    9

    Default Re: SSL Issues - not able to add items to the cart

    I arrived at (non-SSL) http://cc.dencom.co.nz/techbooks/ without problems.

    Then added a product to the cart - again no problem.

    Clicked the Checkout button and it took me to the secure Login page (as it should be). There were no errors.

    Worked fine for me ...

  3. #3
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    10
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: SSL Issues - not able to add items to the cart

    Yes it does work for the Live Site, but I have had to set the configure.php to use the wrong domain names. I can only get it working using the cc.dencom.co.nz

    Should be (using a Shared Cert, in the Test Server)
    define('HTTP_SERVER', 'http://www.techbooks.co.nz');
    define('HTTPS_SERVER', 'https://www.techbooks.co.nz/techbooks');

    Seems to be an issue with the ZenID when changing from one virtual server to another. As I noticed a customer cannot login also.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Sunny Coast, Australia
    Posts
    3,236
    Plugin Contributions
    9

    Default Re: SSL Issues - not able to add items to the cart

    Quote Originally Posted by dencom View Post
    Yes it does work for the Live Site, but I have had to set the configure.php to use the wrong domain names. I can only get it working using the cc.dencom.co.nz ...
    Any SSL cert only works for the domain it has been purchased/issued for.

    If the cert was issued explicitly for http://cc.dencom.co.nz then it *will not work* for http://www.techbooks.co.nz no matter how you set your 2 configure.php files.

    There are many other posts scattered through the forums dealing with exactly this same issue.

    For anyone else having this problem please see this tutorial which I posted about 12 months ago.

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 2 Aug 2016, 01:03 PM
  2. v150 Not Able to Add Sub Category in the Admin
    By manishs in forum Setting Up Categories, Products, Attributes
    Replies: 1
    Last Post: 21 Jul 2012, 08:22 AM
  3. Cookie Usage Error - Customers Not Able to Add Item to Cart
    By pinkchalkstudio in forum Basic Configuration
    Replies: 3
    Last Post: 29 Jan 2011, 03:05 AM
  4. Items don't add to cart. SSL?
    By mmnord in forum General Questions
    Replies: 5
    Last Post: 23 Nov 2008, 12:08 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR