Thread: Moving troubles

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Plugin Contributions
    0

    Default Moving troubles

    1.3.8a version
    no upgrade, moving from one server to a new one
    no addons
    just appearance on customization

    Ok basically this. Moved from one server to another.
    I followed the tutorial to the letter.
    http://tutorials.zen-cart.com/index.php?article=100
    It worked until i got to number 6.

    Ran fix_cache_key and got this in my browser

    1146 Table 'wolfpeng_znc2.wolfpeng_configuration' doesn't exist
    in:
    [select configuration_key as cfgkey, configuration_value as cfgvalue from wolfpeng_configuration]


    wolfpeng_znc2 does exist. i don't know where its getting wolfpeng_znc2.wolfpeng_configuration from. AND like fixkey said, it didn't sync up and didn't fix the problem it found.

    Where do i go now?

    what other info might be needed

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    London, UK
    Posts
    10,655
    Plugin Contributions
    25

    Default Re: Moving troubles

    It looks as though you have added wolfpeng_ as a database prefix. Do your database tables start with this? Do they have a different prefix? Or no prefix at all (i.e. your configuration table is simply called configuration and not, say, zen_configuration)?

    And do you have an upgrade scheduled for after this move?
    See and test drive Zen Cart's free templates at zencarttemplates.info

    Kuroi Web Design and Development | Twitter

    (Questions answered in the forum only - so that any forum member can benefit - not by personal message)

  3. #3
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Moving troubles

    Quote Originally Posted by kuroi View Post
    It looks as though you have added wolfpeng_ as a database prefix. Do your database tables start with this? Do they have a different prefix? Or no prefix at all (i.e. your configuration table is simply called configuration and not, say, zen_configuration)?

    And do you have an upgrade scheduled for after this move?
    uggggh
    uhmm i remember adding wolfpen as a prefix somehwere

  4. #4
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Moving troubles

    how do i fix my foobar

  5. #5
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    London, UK
    Posts
    10,655
    Plugin Contributions
    25

    Default Re: Moving troubles

    If you're not using a prefix, then check whether it has been added to your includes/configure.php and admin/includes/configure.php files, and if so, remove it.
    See and test drive Zen Cart's free templates at zencarttemplates.info

    Kuroi Web Design and Development | Twitter

    (Questions answered in the forum only - so that any forum member can benefit - not by personal message)

  6. #6
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Moving troubles

    Ok got new error..



    1146 Table 'wolfpeng_znc2.configuration' doesn't exist
    in:
    [select configuration_key as cfgkey, configuration_value as cfgvalue from configuration]

    i removed the dbprefix from the configure.php in both directories

  7. #7
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    London, UK
    Posts
    10,655
    Plugin Contributions
    25

    Default Re: Moving troubles

    You've never answered the question about whether or not you're using a database prefix (other than "wolfpeng_").

    So two possibilities:
    • either you haven't moved the tables properly and really don't have a configuration table OR
    • you're using a database prefix but haven't told your Zen Cart what it is.
    See and test drive Zen Cart's free templates at zencarttemplates.info

    Kuroi Web Design and Development | Twitter

    (Questions answered in the forum only - so that any forum member can benefit - not by personal message)

  8. #8
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Moving troubles

    Quote Originally Posted by kuroi View Post
    You've never answered the question about whether or not you're using a database prefix (other than "wolfpeng_").

    So two possibilities:
    • either you haven't moved the tables properly and really don't have a configuration table OR
    • you're using a database prefix but haven't told your Zen Cart what it is.
    Uggh Ok bear with me please. I am not a dba. LOL. Uhm my database name is...

    OK i think i did but here it goes. I DID use wolfpen_ as a identifier. I removed it from the configure.php files.

    Now i redid the fixkey I even dropped tables and imported back in and then ran fixkey. Still no go
    Last edited by skruzich; 14 Aug 2011 at 05:42 PM.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    London, UK
    Posts
    10,655
    Plugin Contributions
    25

    Default Re: Moving troubles

    What is the full name of your table with the name ending configuration?
    See and test drive Zen Cart's free templates at zencarttemplates.info

    Kuroi Web Design and Development | Twitter

    (Questions answered in the forum only - so that any forum member can benefit - not by personal message)

  10. #10
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    29
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Moving troubles

    thank you for your patience. I jjust reinstalled the software and reimorted the database. fixed it right up for me. Now i know what caused the roblem the extension i won't make that error again. :) Thank you!

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. IE 7 troubles
    By AndyII in forum General Questions
    Replies: 2
    Last Post: 20 Mar 2009, 04:17 PM
  2. paypal troubles
    By shadow888 in forum PayPal Express Checkout support
    Replies: 3
    Last Post: 6 May 2007, 04:09 PM
  3. url troubles
    By thinkmonkeys_steve in forum Installing on a Linux/Unix Server
    Replies: 1
    Last Post: 1 Feb 2007, 06:24 AM
  4. Newsletter Troubles
    By Shopsite Novice in forum General Questions
    Replies: 4
    Last Post: 27 Jul 2006, 01:44 AM
  5. DB Troubles
    By kobra in forum Upgrading from 1.2 to 1.3.x
    Replies: 6
    Last Post: 7 Jun 2006, 06:11 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •