Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Tampa Bay, Florida
    Posts
    6,663
    Plugin Contributions
    262

    Default Sanitizer issue on product description edits with embedded images

    I'm using a little right chevron ► in the product description that shows up correctly on preview but is saved as ? in the database. This used to work.
    That Software Guy, Plugin Moderator. Store: Zen Cart Modifications
    Available for hire - See my ad in Services
    Contributions: Quantity Discounts, Better Together, SMS on Sale, Gift Wrap at Checkout, and more.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arizona
    Posts
    27,828
    Plugin Contributions
    9

    Default Re: Sanitizer issue on product description edits with embedded images

    Zen-Venom Get Bitten

  3. #3
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Tampa Bay, Florida
    Posts
    6,663
    Plugin Contributions
    262

    Default Re: Sanitizer issue on product description edits with embedded images

    No, I have the latest Trustwave updates + 155a.
    That Software Guy, Plugin Moderator. Store: Zen Cart Modifications
    Available for hire - See my ad in Services
    Contributions: Quantity Discounts, Better Together, SMS on Sale, Gift Wrap at Checkout, and more.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arizona
    Posts
    27,828
    Plugin Contributions
    9

    Default Re: Sanitizer issue on product description edits with embedded images

    Oh well, I had this issue and replacing these files corrected it for my install
    /admin/includes/classes/AdminRequestSanitizer.php
    /admin/includes/init_includes/init_sanitize.php
    Zen-Venom Get Bitten

  5. #5
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    14,570
    Plugin Contributions
    17

    Default Re: Sanitizer issue on product description edits with embedded images

    To what charset is the database set? Template?
    ZC Installation/Maintenance Support <- Site
    Contribution for contributions welcome...
    Upgraded to Zen Cart V1.5.3 from V1.5.1 from V1.5.0 from V1.3.9h

  6. #6
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Newcastle UK
    Posts
    2,879
    Blog Entries
    2
    Plugin Contributions
    2

    Default Re: Sanitizer issue on product description edits with embedded images

    Hmmm

    product description is probably the most permissive field as far as admin sanitizer is concerned.

    How do you enter the chevron. As an html entity ?

  7. #7
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Newcastle UK
    Posts
    2,879
    Blog Entries
    2
    Plugin Contributions
    2

    Default Re: Sanitizer issue on product description edits with embedded images

    Did a quick test on my v155 branch.
    Copy/pasted a chevron into a description.
    saved OK and displays OK in admin/catalog

  8. #8
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Tampa Bay, Florida
    Posts
    6,663
    Plugin Contributions
    262

    Default Re: Sanitizer issue on product description edits with embedded images

    Thanks for confirming, @wilt.

    Did some digging and found the root cause was that the database was latin1. Converted to UTF8 using Andrew's script:
    https://www.zen-cart.com/downloads.php?do=file&id=1318

    and the problem was resolved.
    That Software Guy, Plugin Moderator. Store: Zen Cart Modifications
    Available for hire - See my ad in Services
    Contributions: Quantity Discounts, Better Together, SMS on Sale, Gift Wrap at Checkout, and more.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    9,103
    Plugin Contributions
    72

    Default Re: Sanitizer issue on product description edits with embedded images

    Quote Originally Posted by swguy View Post
    Thanks for confirming, @wilt.

    Did some digging and found the root cause was that the database was latin1. Converted to UTF8 using Andrew's script:
    https://www.zen-cart.com/downloads.php?do=file&id=1318

    and the problem was resolved.
    @swguy, I've got to disagree that the problem was resolved by converting the database to utf8. Isn't Zen Cart supposed to operate properly on latin1/iso-8559-1 setups, too? If so, you've found a work-around for the problem, but not the solution.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Tampa Bay, Florida
    Posts
    6,663
    Plugin Contributions
    262

    Default Re: Sanitizer issue on product description edits with embedded images

    It does but the charset (in the configure files) and database have to agree - I had set the charset to utf8 but failed to update the database accordingly. Prior incarnations of this system had charset iso-8859-1, so it all worked.
    That Software Guy, Plugin Moderator. Store: Zen Cart Modifications
    Available for hire - See my ad in Services
    Contributions: Quantity Discounts, Better Together, SMS on Sale, Gift Wrap at Checkout, and more.

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Issue with my multiple product images! HELP PLEASE!!
    By Horrific_ending in forum Templates, Stylesheets, Page Layout
    Replies: 4
    Last Post: 27 Dec 2011, 08:16 AM
  2. HELP Issue with product description text
    By krisdiamond in forum Templates, Stylesheets, Page Layout
    Replies: 2
    Last Post: 29 Jun 2010, 09:07 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 18 Sep 2008, 02:51 PM
  4. Delete product image and description edits not saving with FF Mac
    By JackA in forum Setting Up Categories, Products, Attributes
    Replies: 3
    Last Post: 27 Dec 2007, 06:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR