Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    625
    Plugin Contributions
    0

    Default Layout Settings Not Allowing a HTML Space

    I am trying to add spaces to my layout setting area (Categories SubCategories Indent and another field on this page). Obviously I should be able to add this to the field:   or this for a double space:    and save right? Pretty simple in the past.

    These areas did haves the space entered as default but I removed them during some testing. Now I want them back. When I add this coding    to this admin area and save it creates this:
    Code:
      
    and no spaces happen where they should.

    It won't let me put the standard coding in the field it converts the & symbol to the html version. And it does not add the space if I put the cursor in the box and hit the space bar then save. It just stays blank. This seems like a bug to me. How can I enter the space coding and have it properly convert? Never had this before something is funny.

    See attached image below please.

    Name:  spaces.jpg
Views: 80
Size:  29.7 KB
    Building a better web, one site at a time: Dayton Web Design

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Australia
    Posts
    6,166
    Plugin Contributions
    7

    Default Re: Layout Settings Not Allowing a HTML Space

    Try escaping the ampersand, like:

    /&nbsp:/&nbsp:

    or should it be

    \&nbsp:\  (I often get these mussed up) :)

    No promises that it'll work, but worth a shot.

    Cheers
    Rod
    Ozpost - The Ultimate Shipping module for Australian Merchants. Click these links for its Homepage, or Download from Zen-Cart.com.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    625
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Layout Settings Not Allowing a HTML Space

    I tried your suggestion the issue still persist. It still converts the ampersand even with the escape.
    Building a better web, one site at a time: Dayton Web Design

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Vic, Oz
    Posts
    1,850
    Plugin Contributions
    5

    Default Re: Layout Settings Not Allowing a HTML Space


  5. #5
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    11,640
    Plugin Contributions
    13

    Default Re: Layout Settings Not Allowing a HTML Space

    Quote Originally Posted by RodG View Post
    Try escaping the ampersand, like:

    /&nbsp:/&nbsp:

    or should it be

    \&nbsp:\  (I often get these mussed up) :)

    No promises that it'll work, but worth a shot.

    Cheers
    Rod
    Although reported not to work, the backslash (on US keyboard typically above the enter key) is the escape key. I think though that gilby's suggestion is the more likely correction at least when dealing with a slightly older install of ZC 1.5.5 as sanitization rules went through some further development after release.
    ZC Installation/Maintenance Support <- Site
    Contribution for contributions welcome...
    Upgraded to Zen Cart V1.5.3 from V1.5.1 from V1.5.0 from V1.3.9h

  6. #6
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    625
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Layout Settings Not Allowing a HTML Space

    Thank you Gilby the solution you provided worked! I did perform a search before asking this question but for some reason just did not find the answer you provided. Anyway, I appreciate your help!
    Building a better web, one site at a time: Dayton Web Design

  7. #7
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    6,982
    Plugin Contributions
    63

    Default Re: Layout Settings Not Allowing a HTML Space

    What version of Zen Cart 1.5.5 are you running? I had no issue setting the Breadcrumb Separator to &nbsp;::&nbsp; in a ZC 1.5.5a admin. There were "sanitization" problems in the "un-suffixed" versions of 1.5.5, but that was corrected in 1.5.5a.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    625
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Layout Settings Not Allowing a HTML Space

    I am running version 1.5.5a fresh install (I am fairly sure of this). I didn't have to modify the third file, that says if you have v1.5.5a no need to modify. And the fix worked properly. So I don't know why it didn't work for my 1.5.5a but did for you. But it is a slightly older 1.5.5a install. I installed it on 5/28/2016.

    When I download the Zen Cart program, I name the folder the version number of the download. So when I look at my original zen cart website files I can clearly see which version I started with. My folder says v1.5.5a.
    Building a better web, one site at a time: Dayton Web Design

  9. #9
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Vic, Oz
    Posts
    1,850
    Plugin Contributions
    5

    Default Re: Layout Settings Not Allowing a HTML Space

    Quote Originally Posted by lat9 View Post
    What version of Zen Cart 1.5.5 are you running? I had no issue setting the Breadcrumb Separator to &nbsp;::&nbsp; in a ZC 1.5.5a admin. There were "sanitization" problems in the "un-suffixed" versions of 1.5.5, but that was corrected in 1.5.5a.
    My original test version of 1.5.5a shows the problem. Might have been fixed in a later version of 1.5.5a

  10. #10
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    6,982
    Plugin Contributions
    63

    Default Re: Layout Settings Not Allowing a HTML Space

    Quote Originally Posted by gilby View Post
    My original test version of 1.5.5a shows the problem. Might have been fixed in a later version of 1.5.5a
    Arggh, you're correct (of course). While 1.5.5a corrected many of the "over-sanitization" issues, the issue reported by @sports guy was corrected in v1.5.5c.

 

 

Similar Threads

  1. Newsletters not allowing my to put in pictures.. Put the html code via rich text..
    By bobmundo123 in forum Discounts/Coupons, Gift Certificates, Newsletters, Ads
    Replies: 18
    Last Post: 26 Dec 2012, 10:32 PM
  2. html editing settings not there as i recal?
    By bobmundo123 in forum Customization from the Admin
    Replies: 10
    Last Post: 9 Sep 2012, 06:06 AM
  3. Allowing Html in the Order Comments?
    By sino in forum General Questions
    Replies: 4
    Last Post: 17 Dec 2008, 03:53 AM
  4. Column Layout not sticking to size settings
    By johnnydafro in forum Templates, Stylesheets, Page Layout
    Replies: 4
    Last Post: 23 Jul 2008, 12:10 PM
  5. HTML Area Not Working in ssl web space v1.2.6
    By valbate in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: 7 Nov 2006, 05:14 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR