Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 99
  1. #11
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    los angeles
    Posts
    1,401
    Plugin Contributions
    2

    Default Re: UPS XML: Support Thread

    i'm going to go with, No, it is not typical....

    i would retrace your steps and ensure that you have uploaded everything to the right place. it's easy to make a mistake...

    good luck.
    no good deed goes unpunished. help out with the green....

  2. #12
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    8,956
    Plugin Contributions
    71

    Default Re: UPS XML: Support Thread

    FWIW, I just installed and configured this module on my ZC1.5.6-alpha test-bed. While the message about the invalid currency:

    Code:
    Unknown currency code specified (MODULE_SHIPPING_UPSXML_CURRENCY_CODE), using store default (USD).
    does appear initially, it disappears once the module is configured. That error is simply cosmetic ... unless you have configured the UPS currency code with an unknown value, in which case the message appears similar to

    Code:
    upsxml: Unknown currency code specified (xyz), using store default (USD).

  3. #13
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    los angeles
    Posts
    1,401
    Plugin Contributions
    2

    Default Re: UPS XML: Support Thread

    Quote Originally Posted by carlwhat View Post
    i'm going to go with, No, it is not typical....

    i would retrace your steps and ensure that you have uploaded everything to the right place. it's easy to make a mistake...

    good luck.
    apparently i was wrong.... my apologies!

    seems like i need to rethink my opinion about @lat9's coding. ;)

    again, sorry for the confusion!
    no good deed goes unpunished. help out with the green....

  4. #14
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    49
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: UPS XML: Support Thread

    New upgrade to v1.5.5f.
    The cart is not returning a rate quote unless the buyer is logged in. If you're not logged in, enter a zip code and hit "Update" only USPS rates show up.The log shows;

    </CustomerClassification>
    </RatingServiceSelectionRequest>

    UPS RESPONSE: <?xml version="1.0"?>
    <RatingServiceSelectionResponse><Response><TransactionReference><CustomerContext >Rating and Service</CustomerContext><XpciVersion>1.0001</XpciVersion></TransactionReference><ResponseStatusCode>0</ResponseStatusCode><ResponseStatusDescription>Failure</ResponseStatusDescription><Error><ErrorSeverity>Hard</ErrorSeverity><ErrorCode>110206</ErrorCode><ErrorDescription>Missing/Illegal ShipTo/Address/StateProvinceCode</ErrorDescription></Error></Response></RatingServiceSelectionResponse>

    Any ideas?

  5. #15
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    8,956
    Plugin Contributions
    71

    Default Re: UPS XML: Support Thread

    Quote Originally Posted by Phil S View Post
    New upgrade to v1.5.5f.
    The cart is not returning a rate quote unless the buyer is logged in. If you're not logged in, enter a zip code and hit "Update" only USPS rates show up.The log shows;

    </CustomerClassification>
    </RatingServiceSelectionRequest>

    UPS RESPONSE: <?xml version="1.0"?>
    <RatingServiceSelectionResponse><Response><TransactionReference><CustomerContext >Rating and Service</CustomerContext><XpciVersion>1.0001</XpciVersion></TransactionReference><ResponseStatusCode>0</ResponseStatusCode><ResponseStatusDescription>Failure</ResponseStatusDescription><Error><ErrorSeverity>Hard</ErrorSeverity><ErrorCode>110206</ErrorCode><ErrorDescription>Missing/Illegal ShipTo/Address/StateProvinceCode</ErrorDescription></Error></Response></RatingServiceSelectionResponse>

    Any ideas?
    I'm assuming that this is when you use the shipping estimator; please advise.

  6. #16
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    49
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: UPS XML: Support Thread

    Zounds! Quick response!

    Not sure what you're referring to when you say "shipping estimator"
    I'm using the latest upsxml-1.7.1.
    If I add something to the shopping cart without being logged in, no UPS rates are displayed and the log shows that error.
    If I login with my test account, all is good.

  7. #17
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    8,956
    Plugin Contributions
    71

    Default Re: UPS XML: Support Thread

    OK, I've tried this on a store that's using Zen Cart 1.5.5e as its base and am not seeing that error. What version of Zen Cart and what template are you using?

    I'll note also that the store I tested with displays the shipping-estimator as a button rather than an inline form (as controlled by the admin's Configuration->Shipping/Packaging->Shipping Estimator Display Settings for Shopping Cart).

    Update: I changed my test-copy of that store to display the shipping-estimator as a listing and don't see that issue in that mode either.
    Last edited by lat9; 20 Jan 2018 at 02:47 PM.

  8. #18
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    49
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: UPS XML: Support Thread

    v1.5.5f and using the standard template.

    I tried switching between button and listing with the same results.
    HOWEVER... I discovered that if I selected the state as well as entering the zip code it displayed the UPS rate. That was not necessary with version 5.4 and version 1.5. I could just plug in the zip code and get the rate.

  9. #19
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    8,956
    Plugin Contributions
    71

    Default Re: UPS XML: Support Thread

    Quote Originally Posted by Phil S View Post
    v1.5.5f and using the standard template.

    I tried switching between button and listing with the same results.
    HOWEVER... I discovered that if I selected the state as well as entering the zip code it displayed the UPS rate. That was not necessary with version 5.4 and version 1.5. I could just plug in the zip code and get the rate.
    So, you're entering just the zip-code without the state to receive that error?

    The 1.7.1 update (to enable negotiated rates) does require the state's entry to return valid results. Are you using negotiated rates?

  10. #20
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    49
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: UPS XML: Support Thread

    Yes to both.

    I just went in and removed my UPS account number and the cart will return a rate with just a zip code. I re-enabled negotiated rates and the problem returned.

 

 
Page 2 of 10 FirstFirst 1234 ... LastLast

Similar Threads

  1. UPS discounted rates not showing in UPS XML
    By cspan27 in forum Addon Shipping Modules
    Replies: 51
    Last Post: 27 Jun 2016, 03:52 PM
  2. v151 Ty UPS WorldShip Support Thread
    By colosports in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 0
    Last Post: 1 Jun 2014, 12:05 AM
  3. UPS XML Stopped Communicating with UPS... HELP!
    By rconway28 in forum Addon Shipping Modules
    Replies: 28
    Last Post: 23 Nov 2011, 03:31 PM
  4. UPS Shipping - not working (UPS-XML addon)
    By breck in forum Addon Shipping Modules
    Replies: 30
    Last Post: 20 Aug 2010, 03:24 AM
  5. UPS/UPS XML Future Day Pick-up
    By fred_hf in forum Addon Shipping Modules
    Replies: 0
    Last Post: 21 Dec 2009, 07:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR