Page 29 of 30 FirstFirst ... 1927282930 LastLast
Results 281 to 290 of 295
  1. #281
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    8,949
    Plugin Contributions
    71

    Default Re: Image Handler 5 images missing after upgrade from 4 to IH5

    IH doesn't use the images/large or images/medium directories. You just upload the image (whether the product's base or an additional) in its largest/best-rendered size into the /images directory or a sub-directory other than /large or /medium and IH resizes that image into the /bmz_cache directory based on your size-related specifications.

  2. #282
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Minnesota
    Posts
    404
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Image Handler 5 images missing after upgrade from 4 to IH5

    Quote Originally Posted by lat9 View Post
    IH doesn't use the images/large or images/medium directories. You just upload the image (whether the product's base or an additional) in its largest/best-rendered size into the /images directory or a sub-directory other than /large or /medium and IH resizes that image into the /bmz_cache directory based on your size-related specifications.
    Got it. Thanks for the info. Very much appreciated.

  3. #283
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    1,342
    Plugin Contributions
    1

    Default Re: Image Handler 5 images missing after upgrade from 4 to IH5

    Hi Cindy - re-posting from General Questions at the suggestion of mprough :)

    https://www.zen-cart.com/showthread....rver&p=1361598

    1.5.5f PHP 7.1 IH 5.1.1

    Additional images are not loading into directory public_html/images - not sure where to look or what to look for - seems (not validated) that this started happening after updating IH from 4.3 to 5.1.1

    Question: does Image Handler determine if additional images load to the directory public_html/images? - if not what does? (if so I will have to try deleting IH and begin again?)

    cheers,
    Mike

  4. #284
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    8,949
    Plugin Contributions
    71

    Default Re: Image Handler 5 images missing after upgrade from 4 to IH5

    Mike, IH-5 saves the additional images, as before, to the site's /images directory.

    Is there a reason why you're updating to IH 5.1.1 when the current release is 5.1.5?

    When you upload an additional image, are you supplying a suffix or letting IH create one automatically?

    After selecting an image with an extension that matches the 'base' product image's and clicking the 'Save' button, does the additional image display on the IH admin screen?

    As always, are there any debug-logs 'thrown' when you access the IH admin?

  5. #285
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    1,342
    Plugin Contributions
    1

    Default Re: Image Handler 5 images missing after upgrade from 4 to IH5

    Quote Originally Posted by lat9 View Post
    Mike, IH-5 saves the additional images, as before, to the site's /images directory.

    Is there a reason why you're updating to IH 5.1.1 when the current release is 5.1.5?
    IH 5.1.1 was the most up to date when I upgraded from 4.3.2 earlier this year

    When you upload an additional image, are you supplying a suffix or letting IH create one automatically?
    all images saved in my PC are in the usual format for additional images, imagename_001 etc[/QUOTE]

    After selecting an image with an extension that matches the 'base' product image's and clicking the 'Save' button, does the additional image display on the IH admin screen?
    no and not saved in public_html/images/producttype[/QUOTE]

    As always, are there any debug-logs 'thrown' when you access the IH admin?
    not seeing any error logs in public_html/logs

    I don't believe I had any issues with v4.3.2 with additional images, I was just doing a general update of various plugins - problem is I haven't kept proper records of what and when.

    In any case I installed 5.1.1 back in February I think but never really validated the additional images function until very recently (playing with image sizes in general trying to get an image size that would work when sharing with Facebook).

    So subsequent to your response I have installed 5.1.5 and upgraded Zen Lightbox to the most recent version (1.6.5 of 14 August) but still not having any luck - additional images are non existent, anywhere, not in root/images or in IH Manager.

    The problem exists on a few sites, all 1.5.5f - I know version f was a problem child for all manner of plugins so I don't know if IH 5.x.x has been validated on that particular version (I note in your readme doc that your version is validated on 1.5.5e - likely later versions also?). So not sure if 1.5.5f is the culprit or not .... OR whether it is Zen Lightbox ?? - your readme doc only refers to Fual Slimbox or ColorBox for Zen Cart as being tested with IH5 ..... are you aware of any compatibility issues with Zen Lightbox?

    So I am going to delete all traces of IH and Lightbox from one site and then do a fresh install of IH 5.1.5 and test if it works, at least to the point of loading additional images into the root/images folder - if that works I will proceed with installing Fual Slimbox or ColorBox ..... if id doesn't work I will be looking for some further help.

    I will keep you in the loop ... as always many thanks for helping out :)

    cheers,
    Mike

  6. #286
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    8,949
    Plugin Contributions
    71

    Default Re: Image Handler 5 images missing after upgrade from 4 to IH5

    I've just submitted v1.5.6 of IH-5 to the Zen Cart moderators for review and will post back here when it's available for download.

    This release contains changes associated with the following GitHub issues:

    #178: Missing parameter in additional images' notification.
    #180: Correct image-hover links.
    #182: Use CSS buttons in admin pages. (thanks, @proseLA!)
    #184: Use HTML5 document-type in admin pages. (ditto)
    #185: Correct category/product search target for zc156 and later. (ditto)

  7. #287
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    8,949
    Plugin Contributions
    71

    Default Re: Image Handler 5 images missing after upgrade from 4 to IH5

    Quote Originally Posted by lat9 View Post
    I've just submitted v1.5.6 of IH-5 to the Zen Cart moderators for review and will post back here when it's available for download.

    This release contains changes associated with the following GitHub issues:

    #178: Missing parameter in additional images' notification.
    #180: Correct image-hover links.
    #182: Use CSS buttons in admin pages. (thanks, @proseLA!)
    #184: Use HTML5 document-type in admin pages. (ditto)
    #185: Correct category/product search target for zc156 and later. (ditto)
    Now available for download: https://www.zen-cart.com/downloads.php?do=file&id=2169

  8. #288
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    UK
    Posts
    654
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Image Handler 5 images missing after upgrade from 4 to IH5

    Quote Originally Posted by lat9 View Post
    You may already know but you've called this new version v1.5.6 instead of v5.1.6

    Easily done, I know :)
    Simon

  9. #289
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    8,949
    Plugin Contributions
    71

    Default Re: Image Handler 5 images missing after upgrade from 4 to IH5

    Quote Originally Posted by simon1066 View Post
    You may already know but you've called this new version v1.5.6 instead of v5.1.6

    Easily done, I know :)
    Duh. I'll get that corrected over the next couple of days.

    Update: Whew! It's only in the readme.
    Last edited by lat9; 8 Oct 2019 at 06:02 PM.

  10. #290
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    232
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Image Handler 5 images missing after upgrade from 4 to IH5

    Hi:

    I have uploaded IH 5.1.6 onto a fresh, unmodified, 1.5.6c upload and I cannot get Image Handler to upload an image from the image file on my computer to the server.

    I can navigate to the image file, and click on it but when I click on SAVE nothing happens. No image, no nothing.

    My site is https://poolcuesexpress.com/156ctest

    Any help would be appreciated.

    Dave

 

 
Page 29 of 30 FirstFirst ... 1927282930 LastLast

Similar Threads

  1. v150 Image Handler 4 (for v1.5.x) Support Thread
    By DivaVocals in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 1657
    Last Post: 27 Aug 2019, 11:32 PM
  2. Attribute image replaces main product image on select [Support Thread]
    By exoticcorpse in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 147
    Last Post: 17 Jun 2019, 12:45 PM
  3. v139h Image Handler 3 Support Thread (for ZC v1.3.9)
    By DivaVocals in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 1095
    Last Post: 2 Oct 2017, 12:42 PM
  4. v138a Image Handler 2 (for ZC v1.3.8 ONLY) Support
    By timkroeger in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 7099
    Last Post: 12 Oct 2014, 03:48 AM
  5. Image Handler Support Please
    By nadinesky in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 2
    Last Post: 30 Sep 2013, 03:47 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR