Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    16
    Plugin Contributions
    0

    Default webp not loading

    Hello everybody,
    I'm trying to use webp technology for the images in main content on my individual main page.
    They don't load in zen-cart

    • If I open them directly local in the browser they do load.

    • If I open them local in the browser via a (very basic) index.html (!DOCTYPE html) they do load

    • If I open them on my server in the browser via index.html (!DOCTYPE html) and the same Apache Configuration as the shop has, they load


    So it looks to me, that it has something to do with the Zen cart configuration.

    Can anyone help me?

    The link to my shop is https://www.roller-aus-blech.de

    Check out the 8th image at the lower right end (images/categories/Sonderangebote.webp)
    Last edited by Shop Suey; 28 Oct 2017 at 11:05 AM.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Amersfoort, The Netherlands
    Posts
    2,284
    Plugin Contributions
    20

    Default Re: webp not loading

    Which version of Zen Cart are you using? Please fill in the posting tips. It makes it easier to help.
    Zen Cart 1.5.5, and may be earlier, supports the use of .webp out of the box.
    Quote Originally Posted by Shop Suey View Post
    Hello everybody,
    I'm trying to use webp technology for the images in main content on my individual main page.
    They don't load in zen-cart

    • If I open them directly local in the browser they do load.


    • If I open them local in the browser via a (very basic) index.html (!DOCTYPE html) they do load


    • If I open them on my server in the browser via index.html (!DOCTYPE html) and the same Apache Configuration as the shop has, they load


    So it looks to me, that it has something to do with the Zen cart configuration.

    Can anyone help me?

    The link to my shop is https://www.roller-aus-blech.de

    Check out the 8th image at the lower right end (images/categories/Sonderangebote.webp)

  3. #3
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    16
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: webp not loading

    it was the images/.htaccess

    1000 props to webchills!

  4. #4
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    11,627
    Plugin Contributions
    13

    Default Re: webp not loading

    Quote Originally Posted by Shop Suey View Post
    it was the images/.htaccess

    1000 props to webchills!
    What change was necessary or what are the contents of that file now?
    ZC Installation/Maintenance Support <- Site
    Contribution for contributions welcome...
    Upgraded to Zen Cart V1.5.3 from V1.5.1 from V1.5.0 from V1.3.9h

 

 

Similar Threads

  1. shop not loading or loading after long time.
    By geel in forum Installing on a Linux/Unix Server
    Replies: 3
    Last Post: 11 Jul 2011, 05:46 PM
  2. Flash not loading in FF
    By Danielle in forum General Questions
    Replies: 2
    Last Post: 23 Aug 2010, 10:24 PM
  3. Stylesheet not loading
    By Veronika7747 in forum Upgrading from 1.3.x to 1.3.9
    Replies: 5
    Last Post: 29 Apr 2010, 09:49 PM
  4. Half Frozen loading stuck site with text only loading
    By Zellcorp in forum Installing on a Windows Server
    Replies: 5
    Last Post: 1 Nov 2009, 09:16 AM
  5. tools > send email > loading loading loading
    By keylesslocks in forum General Questions
    Replies: 6
    Last Post: 29 Aug 2008, 12:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR