Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Jim Thorpe Pennsylvania
    Posts
    117
    Plugin Contributions
    0

    Default Enabling SSL Causes Blank Page

    ZenCart Version v1.5.5e
    This version was upgraded using official upgrade procedure (I think)
    www.doma-italian-market.com
    When I try to enable SSL (by changing the configure.php as in the code below) the page goes blank.
    When I try to change the configure.php back to the way that it was- everything is still blank.
    (I take out https: and clear cache) I have to restore a backup file of configure.php to get it working again.
    The SSL appears to be in place as when I go directly to https://www.doma-italian-market.com the page loads with https successfully.
    When I change the configure.php as below, the site url shows as https: but is blank.
    Currently I have https server as follows with ssl set to false:
    Code:
    define('HTTPS_SERVER', 'https://sperdie.fatcow.com/doma-italian-market');
    That is not the proper route for my shared ssl BTW. Its just what is there now. SSL was purchased for this domain with hosting company.
    Code:
     // Define the webserver and path parameters
      // HTTP_SERVER is your Main webserver: eg, http://www.yourdomain.com
      // HTTPS_SERVER is your Secure webserver: eg, https://www.yourdomain.com
      define('HTTP_SERVER', 'http://www.doma-italian-market.com');
      define('HTTPS_SERVER', 'https:www//doma-italian-market.com’);
      // Use secure webserver for checkout procedure?
      define('ENABLE_SSL', ‘true’);
    
    // NOTE: be sure to leave the trailing '/' at the end of these lines if you make changes!
    // * DIR_WS_* = Webserver directories (virtual/URL)
      // these paths are relative to top of your webspace ... (ie: under the public_html or httpdocs folder)
      define('DIR_WS_CATALOG', '/');
      define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/');
      define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');
      define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');
      define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');
      define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');
      define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');
      define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');
      define('DIR_WS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_WS_CATALOG . 'pub/');
      define('DIR_WS_TEMPLATES', DIR_WS_INCLUDES . 'templates/');
      define('DIR_WS_PHPBB', '/');
    Got a Zencart Tatoo & Vanity Plate

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    6,976
    Plugin Contributions
    63

    Default Re: Enabling SSL Causes Blank Page

    You need to change your HTTPS_SERVER definition to
    Code:
    define('HTTPS_SERVER', 'https://www.doma-italian-market.com’);

  3. #3
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    11,620
    Plugin Contributions
    13

    Default Re: Enabling SSL Causes Blank Page

    Quote Originally Posted by lat9 View Post
    You need to change your HTTPS_SERVER definition to
    Code:
    define('HTTPS_SERVER', 'https://www.doma-italian-market.com’);
    Also the closing single quotation mark should be a single quotation of the same variety as the opening one in that path. Note how it looks like a backwards single quote?

    Be sure when editing the file that a plain text editor is being used and that the quote looks like: ' instead of ’

    easiest/best is that when a functional configure.php file is used, that the single quote(s) are not removed when making the edit(s).
    ZC Installation/Maintenance Support <- Site
    Contribution for contributions welcome...
    Upgraded to Zen Cart V1.5.3 from V1.5.1 from V1.5.0 from V1.3.9h

 

 

Similar Threads

  1. v139a Enabling SSL causes Errors in Firefox and Chrome
    By DowntoEarthDesign in forum General Questions
    Replies: 2
    Last Post: 26 Aug 2012, 02:05 PM
  2. After enabling ssl, site reverted back to install page
    By john_c in forum General Questions
    Replies: 6
    Last Post: 3 Mar 2010, 07:08 PM
  3. french language addon causes blank page
    By lieven23 in forum Addon Language Packs
    Replies: 2
    Last Post: 27 Oct 2009, 06:49 PM
  4. Weird issue...causes blank page
    By eggdashure in forum General Questions
    Replies: 3
    Last Post: 20 Apr 2009, 06:39 AM
  5. After enabling SSL, page problems
    By Tomzep in forum Basic Configuration
    Replies: 5
    Last Post: 12 Dec 2008, 02:25 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR