Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    North Idaho, USA
    Posts
    1,688
    Plugin Contributions
    1

    Default Images embedded within product description not displayed

    Icon images in product description no longer displayed. Did I customize something that allowed png in past versions and need to allow png images in 156? If yes, I can hunt it down.

    alt text is displayed instead or the grayed out somethingORother
    Here's an example. Yes, the images are on the server in the images folder

    Code:
    <p><img alt="Sustainable, environmentally friendly product" src="/images/sustainablePNG.png" style="width: 45px; height: 39px;" /></p>
    
    <h1>18 awg <a href="index.php?main_page=page&amp;id=76&amp;chapter=1000">Sterling Silver silver</a> metric jumprings for weaving chainmaille jewelry</h1>
    
    <p><a href="index.php?main_page=page&amp;id=68"><img src="/images/RPOcalcButton.png" /></a><br />
    <!--  End RPO calculator coding --></p>
    
    <p>&nbsp;</p>
    
    <p>&nbsp;</p>
    Rick
    ChainWeavers (dot) com

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    North Idaho, USA
    Posts
    1,688
    Plugin Contributions
    1

    Default Re: Images embedded within product description not displayed

    For some reason, the vanilla install using install defaults is not prepending the installation's subdirectory to the link.

    I think I know where this might be in the initial vanilla install screen... #2 I think. Where the subdirectory is not added to every field prior to installation. Not sure if this was caused by

    Post #13 from this thread

    Put this on the list to try the install my Sandbox #2.
    Rick
    ChainWeavers (dot) com

  3. #3
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    13,376
    Plugin Contributions
    16

    Default Re: Images embedded within product description not displayed

    Somehow
    Code:
    src="/images/sustainablePNG.png"
    has a prepended slash, this should be:
    Code:
    src="images/sustainablePNG.png"
    The page's <base href="http://YOUR_SITE/FOLDER_IF_PRESENT/"> tag should already have an ending slash such that other content on the page can be referenced using that location as the prefix.

    In includes/defined_paths.php there is an assignment for DIR_WS_IMAGES which should just be 'images/'. A similar assignment is not expected in the includes/configure.php file unless there is a desire to re-assign the values.

    My guess would be that if you were to append the above remaining path (images/sustainablePNG.png) to your site's path, that it will display. That working would indicate that you did not have to do anything special for png files (which you shouldn't have to do anything to get those to display). But that initial slash likely has to be removed so that you don't end up with a double slash when combining these two things. (base href and your src link).
    ZC Installation/Maintenance Support <- Site
    Contribution for contributions welcome...
    Upgraded to Zen Cart V1.5.3 from V1.5.1 from V1.5.0 from V1.3.9h

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    North Idaho, USA
    Posts
    1,688
    Plugin Contributions
    1

    Default Re: Images embedded within product description not displayed

    After futzing with the live site and sandbox....

    The leading slash IS REQUIRED. The install did not prepend the subdirectory path but not sure that would have been expected to be done either.

    All being said, it should not be an issue when I perform the update to the live site because there will not be a subdirectory issue.

    I sure hope all these threads help someone else. I hate to think of all the brain cells being burned on my account.
    TNX for helping me confirm things.
    Rick
    ChainWeavers (dot) com

 

 

Similar Threads

  1. v155 Page Not found when Add/ Edit product description with image embedded
    By nicolle_leong in forum Setting Up Categories, Products, Attributes
    Replies: 4
    Last Post: 19 May 2017, 07:28 AM
  2. Replies: 11
    Last Post: 30 May 2016, 01:48 PM
  3. Showing Images within the Product Description in the product listing
    By Jeniferous in forum Setting Up Categories, Products, Attributes
    Replies: 1
    Last Post: 26 Nov 2010, 11:42 AM
  4. Product Description is not being displayed.
    By surabisantosh in forum Basic Configuration
    Replies: 6
    Last Post: 10 Jan 2007, 03:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR