Page 30 of 39 FirstFirst ... 202829303132 ... LastLast
Results 291 to 300 of 387
  1. #291
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    256
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: USPS Shipping Module [Support Thread]

    Quote Originally Posted by HeleneWallis View Post
    Our usps.php is highly customized to restrict customers from choosing inappropriate shipping services for certain products (won't fit in padded envelope, for example). Each of the past updates has included an entry point for this custom code, so I was able to just transfer it from whatever current version we were using. But it's no longer there in the newest update, and I have not been able to determine where to insert our code. I finally just had to take the website down so people wouldn't have to choose a higher cost service if the item would ship in the former First Class.

    The previous entry point for custom code read "// *** Customizations once per display ***." That no longer appears, and the code is so changed that I can't find the correct point at which to insert our restrictions on which services can be selected for certain products. It used to be after the section that began with

    PHP Code:
            if ($this->is_us_shipment) {
                
    $PackageSize count($uspsQuote['Package']);
                
    // if object has no legitimate children, turn it into a firstborn:
                
    if (isset($uspsQuote['Package']['ZipDestination']) && !isset($uspsQuote['Package'][0]['Postage'])) {
                    
    $uspsQuote['Package'][] = $uspsQuote['Package'];
                    
    $PackageSize 1;
                }
            } else {
                
    $PackageSize count($uspsQuote['Package']['Service']);
            } 
    I see that this section has been greatly expanded now, but I do not see precisely where to add our code. Should it go after
    PHP Code:
                if ($cost == 0) {
                    continue;
                } 
    There is another section of added code later in the program, and I haven't even begun to look for where that needs to go.

    Can you help, Cindy?


    Your first section of PHP code is located near line 547 and 583 in k11i file. Not exactly the same but very similar.

    "Try and error" is your good friend...Good luck.
    Last edited by njcyx; 18 Jul 2023 at 09:17 PM.

  2. #292
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Suffolk VA
    Posts
    590
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: USPS Shipping Module [Support Thread]

    Quote Originally Posted by njcyx View Post
    Your first section of PHP code is located near line 547 and 583 in k11i file. Not exactly the same but very similar.

    "Try and error" is your good friend...Good luck.
    I had already located that, but wasn't certain it was still the correct area. Thanks.

  3. #293
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Suffolk VA
    Posts
    590
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Adding customization

    Quote Originally Posted by lat9 View Post
    Take a look at the /extras/includes/classes/observers/auto.usps_overrides.php. That uses a notification whereby your customization can disallow certain shipping methods under your specific conditions. The extra-added benefit is that, once created, that customization will carry over to subsequent releases of the USPS shipping module.
    I will look at that, thanks.

  4. #294
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    262
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: USPS Shipping Module [Support Thread]

    Quote Originally Posted by dbltoe View Post
    Be sure to check out post 285
    Thanks, but I've always had the zip code in that section. That's not the problem, everything was working until the new rates. It has something to do with the new code, age of my store and php version. I'm not sure why yours is working and mine is not ... both older stores, same php version. I'm just going to take it offline, and try to get to the massive upgrade next week when I have time.

  5. #295
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    12,677
    Plugin Contributions
    88

    Default Re: USPS Shipping Module [Support Thread]

    Quote Originally Posted by sadie View Post
    Thanks, but I've always had the zip code in that section. That's not the problem, everything was working until the new rates. It has something to do with the new code, age of my store and php version. I'm not sure why yours is working and mine is not ... both older stores, same php version. I'm just going to take it offline, and try to get to the massive upgrade next week when I have time.
    Turn on the shipping-module's debug and give the shipping-estimator a try.

    That'll create a SHIP_usps*.log file in the site's /logs directory that will let you know what the issue is.

  6. #296
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    94
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: USPS Shipping Module [Support Thread]

    We need your help. We are currently on version v1.5.5a of Zen-Cart and installed the new USPS module Version: 2023-07-12 K11i. We configured the USPS integration.

    The problem is USPS is not showing up on the check-out screen for the customer to select. Only the UPS option is working.

    Anyone know what changes need to be made to the USPS software to make it show up on the check out screen?

    I noticed there is no PASSWORD on the configuration screen. But USPS provided a password. Maybe that is the issue? Where do we enter the password that USPS provided? The USPS website indicated the password was required.

  7. #297
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    N of San Antonio TX
    Posts
    9,242
    Plugin Contributions
    11

    Default Re: USPS Shipping Module [Support Thread]

    The only "secret" item required to setup USPS for Zen Cart is the USPS Web Tools User ID provided to you by USPS.

    After you have installed the mod, make sure you go to YOUR_ADMIN >> Configuration >> Shipping/Packaging and set your Zip Code in the Postal Code setting.

  8. #298
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    12,677
    Plugin Contributions
    88

    Default Re: USPS Shipping Module [Support Thread]

    Quote Originally Posted by sw1138lr View Post
    We need your help. We are currently on version v1.5.5a of Zen-Cart and installed the new USPS module Version: 2023-07-12 K11i. We configured the USPS integration.

    The problem is USPS is not showing up on the check-out screen for the customer to select. Only the UPS option is working.

    Anyone know what changes need to be made to the USPS software to make it show up on the check out screen?

    I noticed there is no PASSWORD on the configuration screen. But USPS provided a password. Maybe that is the issue? Where do we enter the password that USPS provided? The USPS website indicated the password was required.
    Quote Originally Posted by dbltoe View Post
    The only "secret" item required to setup USPS for Zen Cart is the USPS Web Tools User ID provided to you by USPS.

    After you have installed the mod, make sure you go to YOUR_ADMIN >> Configuration >> Shipping/Packaging and set your Zip Code in the Postal Code setting.
    The email that USPS sends you on registration includes a "Username" and a "Password". You don't need the password to enable the USPS shipping module, but you do need the username. You'll enter that value in the "USPS USERID" field in the shipping module's configuration settings.

    If you still don't get quotes, enable the shipping-module's debug (see post #295 in this support-thread). The debug file output will identify what else is needed for the module to return shipping quotes.

  9. #299
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    94
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: USPS Shipping Module [Support Thread]

    I turned debug on and received the below issues. We are on v1.5.5a of Zen-Cart with PHP version 5.6

    20-Jul-2023 06:16:57 America/New_York] Request URI: /index.php?main_page=checkout_payment,

    constant() called at [/includes/modules/order_total/ot_insurance.php:43]
    #2 ot_insurance->ot_insurance() called at [/includes/classes/order_total.php:52]
    #3 order_total->__construct() called at [/includes/modules/pages/checkout_payment/header_php.php:99]
    #4 require(/includes/modules/pages/checkout_payment/header_php.php) called at [/homepages/0/d191850757/htdocs/zc155/index.php:36]

    [20-Jul-2023 06:16:57 America/New_York] PHP Warning: constant(): Couldn't find constant MODULE_ORDER_TOTAL_INSURANCE_ZONE_2 in /includes/modules/order_total/ot_insurance.php on line 43
    [20-Jul-2023 06:16:57 America/New_York] Request URI: /index.php?main_page=checkout_payment,
    #1 constant() called at [/includes/modules/order_total/ot_insurance.php:43]
    #2 ot_insurance->ot_insurance() called at [//includes/classes/order_total.php:52]
    #3 order_total->__construct() called at [//includes/modules/pages/checkout_payment/header_php.php:99]
    #4 require(/includes/modules/pages/checkout_payment/header_php.php) called at [/index.php:36]

    [20-Jul-2023 06:16:57 America/New_York] PHP Warning: constant(): Couldn't find constant MODULE_ORDER_TOTAL_INSURANCE_ZONE_3 in /includes/modules/order_total/ot_insurance.php on line 43
    [20-Jul-2023 06:16:57 America/New_York] Request URI: /index.php?main_page=checkout_payment,
    #1 constant() called at [/includes/modules/order_total/ot_insurance.php:43]
    #2 ot_insurance->ot_insurance() called at [/includes/classes/order_total.php:52]
    #3 order_total->__construct() called at [/includes/modules/pages/checkout_payment/header_php.php:99]
    #4 require(/includes/modules/pages/checkout_payment/header_php.php) called at [/index.php:36]

    [20-Jul-2023 06:16:57 America/New_York] PHP Warning: constant(): Couldn't find constant MODULE_ORDER_TOTAL_INSURANCE_ZONE_4 in /includes/modules/order_total/ot_insurance.php on line 43

  10. #300
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    12,677
    Plugin Contributions
    88

    Default Re: USPS Shipping Module [Support Thread]

    Wrong debug; that's the PHP debug telling you that you've got an add-on Order Total module named ot_insurance.php that is missing constants from its associated language file.

    For the USPS debug, Edit the shipping-module's configuration settings and page down to the very bottom. That's where the USPS debug setting 'lives'.

 

 
Page 30 of 39 FirstFirst ... 202829303132 ... LastLast

Similar Threads

  1. MultiSite Module Support Thread
    By Gerome in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 2220
    Last Post: 13 Mar 2024, 01:24 PM
  2. Optional Shipping Insurance Module [Support Thread]
    By jettrue in forum Addon Shipping Modules
    Replies: 396
    Last Post: 31 Mar 2023, 05:35 PM
  3. Replies: 29
    Last Post: 24 Sep 2014, 09:59 PM
  4. Replies: 335
    Last Post: 1 Aug 2013, 08:54 PM
  5. PC Configurator Module [Support Thread]
    By lebrand2006 in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 254
    Last Post: 22 Aug 2012, 03:52 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR