Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Suffolk VA
    Posts
    528
    Plugin Contributions
    0

    Default Store side not loading correctly after 1.5.7d upgrade

    I have a fresh install of 1.5.7d with an upgrade to my current database. The admin side is working fine. The store side is still saying I need to install Zencart. I have looked at the paths and credentials in the store's configure.php over and over and over, and I swear they are correct. No entries in the error logs. Is there anything else besides invalid paths or database credentials that could cause this?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    11,373
    Plugin Contributions
    80

    Default Re: Store side not loading correctly after 1.5.7d upgrade

    Quote Originally Posted by HeleneWallis View Post
    I have a fresh install of 1.5.7d with an upgrade to my current database. The admin side is working fine. The store side is still saying I need to install Zencart. I have looked at the paths and credentials in the store's configure.php over and over and over, and I swear they are correct. No entries in the error logs. Is there anything else besides invalid paths or database credentials that could cause this?
    From what ZC version was the site upgraded?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Suffolk VA
    Posts
    528
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Store side not loading correctly after 1.5.7d upgrade

    Quote Originally Posted by lat9 View Post
    From what ZC version was the site upgraded?
    From 1.5.5a. Everything seems to be fine on the admin side. I can see and edit products, customers, orders, etc. Just can't get the store side to load properly.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Stuart, FL
    Posts
    11,373
    Plugin Contributions
    80

    Default Re: Store side not loading correctly after 1.5.7d upgrade

    Quote Originally Posted by HeleneWallis View Post
    From 1.5.5a. Everything seems to be fine on the admin side. I can see and edit products, customers, orders, etc. Just can't get the store side to load properly.
    Check that the storefront's /includes/configure.php file's been updated correctly. It should contain a minimum amount of information, as indicated in the dist-configure.php:
    Code:
    <?php
    /**
     * dist-configure.php - SAMPLE FILE!
     *
     * @copyright Copyright 2003-2021 Zen Cart Development Team
     * @copyright Portions Copyright 2003 osCommerce
     * @license http://www.zen-cart.com/license/2_0.txt GNU Public License V2.0
     * @version $Id: DrByte 2021 Jan 23 Modified in v1.5.7c $
     * @private
     */
    
    /*************** NOTE: This file is VERY similar to, but DIFFERENT from the "admin" version of configure.php. ***********/
    /***************       The 2 files should be kept separate and not used to overwrite each other.              ***********/
    
    /**
     * Enter the domain for your store
     * If you have SSL, enter the correct https address in BOTH the HTTP_SERVER and HTTPS_SERVER settings, instead of just an http address.
     */
    define('HTTP_SERVER', 'http://localhost');
    define('HTTPS_SERVER', 'https://localhost');
    
    /**
     * If you have https enabled on your website, set this to 'true'
     */
    define('ENABLE_SSL', 'true');
    
    /**
     * These DIR_WS_xxxx values refer to the name of any subdirectory in which your store is located.
     * These values get added to the HTTP_CATALOG_SERVER and HTTPS_CATALOG_SERVER values to form the complete URLs to your storefront.
     * They should always start and end with a slash ... ie: '/' or '/foldername/'
     */
    define('DIR_WS_CATALOG', '/');
    define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/');
    
    /**
     * This is the complete physical path to your store's files.  eg: /var/www/vhost/accountname/public_html/store/
     * Should have a closing / on it.
     */
    define('DIR_FS_CATALOG', '/var/www/vhost/accountname/public_html/store/');
    
    /**
     * The following settings define your database connection.
     * These must be the SAME as you're using in your admin copy of configure.php
     */
    define('DB_TYPE', 'mysql'); // always 'mysql'
    define('DB_PREFIX', ''); // prefix for database table names -- preferred to be left empty
    define('DB_CHARSET', 'utf8'); // 'utf8' or 'latin1' are most common
    define('DB_SERVER', 'localhost');  // address of your db server
    define('DB_SERVER_USERNAME', '');
    define('DB_SERVER_PASSWORD', '');
    define('DB_DATABASE', '');
    
    /**
     * This is an advanced setting to determine whether you want to cache SQL queries.
     * Options are 'none' (which is the default) and 'file' and 'database'.
     */
    define('SQL_CACHE_METHOD', 'none');
    
    /**
     * Reserved for future use
     */
    define('SESSION_STORAGE', 'temporary value added by zc_install');
    
    /**
     * Advanced use only:
     * The following are OPTIONAL, and should NOT be set unless you intend to change their normal use. Most sites will leave these untouched.
     * To use them, uncomment AND add a proper defined value to them.
     */
    // define('DIR_FS_SQL_CACHE' ...
    // define('DIR_FS_DOWNLOAD' ...
    // define('DIR_FS_LOGS' ...
    
    // End Of File

  5. #5
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Suffolk VA
    Posts
    528
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Store side not loading correctly after 1.5.7d upgrade

    Quote Originally Posted by lat9 View Post
    Check that the storefront's /includes/configure.php file's been updated correctly. It should contain a minimum amount of information, as indicated in the dist-configure.php:
    Code:
    <?php
    /**
     * dist-configure.php - SAMPLE FILE!
     *
     * @copyright Copyright 2003-2021 Zen Cart Development Team
     * @copyright Portions Copyright 2003 osCommerce
     * @license http://www.zen-cart.com/license/2_0.txt GNU Public License V2.0
     * @version $Id: DrByte 2021 Jan 23 Modified in v1.5.7c $
     * @private
     */
    
    /*************** NOTE: This file is VERY similar to, but DIFFERENT from the "admin" version of configure.php. ***********/
    /***************       The 2 files should be kept separate and not used to overwrite each other.              ***********/
    
    /**
     * Enter the domain for your store
     * If you have SSL, enter the correct https address in BOTH the HTTP_SERVER and HTTPS_SERVER settings, instead of just an http address.
     */
    define('HTTP_SERVER', 'http://localhost');
    define('HTTPS_SERVER', 'https://localhost');
    
    /**
     * If you have https enabled on your website, set this to 'true'
     */
    define('ENABLE_SSL', 'true');
    
    /**
     * These DIR_WS_xxxx values refer to the name of any subdirectory in which your store is located.
     * These values get added to the HTTP_CATALOG_SERVER and HTTPS_CATALOG_SERVER values to form the complete URLs to your storefront.
     * They should always start and end with a slash ... ie: '/' or '/foldername/'
     */
    define('DIR_WS_CATALOG', '/');
    define('DIR_WS_HTTPS_CATALOG', '/');
    
    /**
     * This is the complete physical path to your store's files.  eg: /var/www/vhost/accountname/public_html/store/
     * Should have a closing / on it.
     */
    define('DIR_FS_CATALOG', '/var/www/vhost/accountname/public_html/store/');
    
    /**
     * The following settings define your database connection.
     * These must be the SAME as you're using in your admin copy of configure.php
     */
    define('DB_TYPE', 'mysql'); // always 'mysql'
    define('DB_PREFIX', ''); // prefix for database table names -- preferred to be left empty
    define('DB_CHARSET', 'utf8'); // 'utf8' or 'latin1' are most common
    define('DB_SERVER', 'localhost');  // address of your db server
    define('DB_SERVER_USERNAME', '');
    define('DB_SERVER_PASSWORD', '');
    define('DB_DATABASE', '');
    
    /**
     * This is an advanced setting to determine whether you want to cache SQL queries.
     * Options are 'none' (which is the default) and 'file' and 'database'.
     */
    define('SQL_CACHE_METHOD', 'none');
    
    /**
     * Reserved for future use
     */
    define('SESSION_STORAGE', 'temporary value added by zc_install');
    
    /**
     * Advanced use only:
     * The following are OPTIONAL, and should NOT be set unless you intend to change their normal use. Most sites will leave these untouched.
     * To use them, uncomment AND add a proper defined value to them.
     */
    // define('DIR_FS_SQL_CACHE' ...
    // define('DIR_FS_DOWNLOAD' ...
    // define('DIR_FS_LOGS' ...
    
    // End Of File
    I'll look again, but I started with a copy of dist-configure.php and added only the relevant paths and credentials. I've compared those with the paths and credentials in the admin side configure.php character by character and can't see any difference. I even made sure my transfer protocol was set to text on the ftp program when I uploaded it.

    I might just start over with dist-configure.php and do it all over again.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    West Salem, IL
    Posts
    2,705
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Store side not loading correctly after 1.5.7d upgrade

    fixed...
    forgot the leading / in the define('DIR_FS_CATALOG'
    Mike
    GeekHost - Zen Cart Certified & PCI Compliant Hosting
    The Zen Cart Forum...Better than a monitor covered with post-it notes!

  7. #7
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Suffolk VA
    Posts
    528
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Store side not loading correctly after 1.5.7d upgrade

    Quote Originally Posted by barco57 View Post
    fixed...
    forgot the leading / in the define('DIR_FS_CATALOG'
    Mumble, grumble...thank you, Mike! I should have asked you for help to begin with but I've bombarded you guys with questions lately already.

    That's one I won't forget.

 

 

Similar Threads

  1. Product desciption not shown correctly after upgrade
    By Alexje1 in forum Upgrading from 1.3.x to 1.3.9
    Replies: 14
    Last Post: 13 Dec 2010, 10:10 PM
  2. Product Page not loading after upgrade
    By wexzone in forum General Questions
    Replies: 4
    Last Post: 24 Oct 2010, 03:25 PM
  3. Free Shipping not working correctly after upgrade?
    By Jeff_Mash in forum Upgrading from 1.3.x to 1.3.9
    Replies: 2
    Last Post: 6 Oct 2010, 03:39 PM
  4. Shop not loading after upgrade to 1.3.8
    By Tandragoon in forum Upgrading from 1.3.x to 1.3.9
    Replies: 1
    Last Post: 2 Jan 2008, 07:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR