Page 51 of 357 FirstFirst ... 41495051525361101151 ... LastLast
Results 501 to 510 of 3563
  1. #501
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    103
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Google Base Feeder Support Thread

    I forgot to add the details in my above posting -- we are using:
    Google Base Feeder V1.6.2
    Zen Cart V1.3.7.1
    PHP Version 4.4.7 (we will be moving to PHP5 next month)

    BTW, I tried to use HTML entity (37) in the product entry but ZC nicely turned it into a percent sign.
    Thanks,
    Tony Benedetti

  2. #502
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    103
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Google Base Feeder Support Thread

    Quote Originally Posted by TonyBenedetti View Post
    Some of our product names include a percent sign -- e.g., "100% Kona Coffee (1 Pound Bag)". That percent sign is important to our "branding" ... no blend of beans grown other than on the Kona Coast of the Big Island of Hawaii may use the "100% Kona Coffee" appellation.
    ...
    ...
    ...
    I sharpened my sword, girded my loins and dove into the code -- boy, do I hate (fear?) regular expressions.

    In any case, the solution was pretty simple. I just added a percent sign to the list of acceptable characters in line 439 (in the zen_xml_sanitizer function of the googlefroogle.php script). Like so:

    [FONT="Courier New"]$str = eregi_replace("[^[:alnum:][:space:].,!()'-_/+=?%]", "", $str);[/FONT]

    Hopefully, that simple change won't come back to bite me.

    Numinix, assuming that this little mod is benign --- could you sneak the change into the next update of each of your feeders?
    Thanks,
    Tony Benedetti

  3. #503
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    103
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Google Base Feeder Support Thread (Running the Feeder from a CRON)

    Running the Feeder from a CRON
    FWIW here's a "heads up" ... the Google Base feeder uses three input values but if you literally follow the instructions in the readme file you might get bitten. I couldn't figure out why only the first of the three parameters was being recognized when I tried using cURL to run the googlefroogle.php script.

    The readme suggests something like:

    Code:
    0 5 * * * curl -s http://your_http_catalog/googlefroogle.php?feed=yes&upload=yes&type=products
    But the URL passed to cURL should be quoted like so:
    Code:
    0 5 * * * curl -s 'http://your_http_catalog/googlefroogle.php?feed=yes&upload=yes&type=products'
    ... or ...
    0 5 * * * curl -s "http://your_http_catalog/googlefroogle.php?feed=yes&upload=yes&type=products"
    Quoting the URL worked for me with cURL and I would assume would also work for GET and wget (although I haven't tested with those programs).

    This from the cURL FAQ:
    4.2 Why do I get problems when I use & or % in the URL?
    In general unix shells, the & letter is treated special and when used, it
    runs the specified command in the background. To safely send the & as a part
    of a URL, you should quote the entire URL by using single (') or double (")
    quotes around it.

    An example that would invoke a remote CGI that uses &-letters could be:

    curl 'http://www.altavista.com/cgi-bin/query?text=yes&q=curl'

    In Windows, the standard DOS shell treats the %-letter specially and you
    need to use TWO %-letters for each single one you want to use in the URL.

    Also note that if you want the literal %-letter to be part of the data you
    pass in a POST using -d/--data you must encode it as '%25' (which then also
    needs the %-letter doubled on Windows machines).
    Thanks,
    Tony Benedetti

  4. #504
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    1,542
    Plugin Contributions
    81

    Default Re: Google Base Feeder Support Thread

    You should contact your host to find out the proper cron job command. That is simply a suggestion.

  5. #505
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Cheney WA
    Posts
    1,134
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Google Base Feeder Support Thread

    I have the right username and password in the setup but when I attempt to upload from the site it says that upload failed.

    I have the ftp set to upload.google.com. Is that correct? It's the only thing I can think of that may be wrong.

    Thanks,

    JP

  6. #506
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Cheney WA
    Posts
    1,134
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Google Base Feeder Support Thread

    I'm also getting the following errors.

    This attribute is no longer supported. Please use a supported attribute.
    shipping:1 This attribute is no longer supported. Please use a supported attribute. - help label:1What file do I change to get rid of those fields?

    Thanks,

    JP

  7. #507
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    1,542
    Plugin Contributions
    81

    Default Re: Google Base Feeder Support Thread

    Both of those attributes were removed in much earlier versions. You may also need to distinguish between the FTP u/p and your Google u/p as described in the readme file.

  8. #508
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Google Base Feeder Support Thread

    numinix,

    First of all I want to thank you for creating this wonderful tool.

    I am having a problem. I get 500 Internal Server error when I click on the [HERE] of step 1. I think it calls ./googlefroogle.php. I made sure the file was there and also made sure the ./admin/, ./include/, and ./feed/ files were properly uploaded. I also ran the sql statement, got back no errors.

    PHP Version: 4.4.7 (Zend: 1.3.0)
    HTTP Server: WebServerX
    Zen Cart 1.3.7.1
    Database: MySQL 4.1.22-standard

    Any ideas what it could be?

    thanks a lot.
    joe

  9. #509

    Default Re: Google Base Feeder Support Thread

    I hate to bring this up again but I'm trying to deal with the timeout error with no success. I've read (I think) everything in this thread pertaining to it and have made the fixes suggested: created php.ini and placed in root with the lines max_execution_time = 300
    max_input_time = 90
    memory_limit = 32M

    Increased max execution time in zen cart admin configuration to 300, and tried adding these lines to a blank .htaccess file but get a server 500 error when I do that. I've got about 9,000 items in my store.

    ANy thoughts?

    Jason

    PS: I downloaded the most recent release of this mod and installed it and i'm running ZC 1.3.7

  10. #510
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    1,948
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Google Base Feeder Support Thread

    I just noticed that there are still some nagging issues across all the feeders (googlebase, msn, yahoo store, etc.)

    1. The script fails to take into account configuration settings. For example when I set both language and currency to false, the url generated still includes language and currency when it shouldn't.

    2. Also, when language is included in the url it's not corrected formed. Here is an example of a url generated: http://url goes here/index.php?main_page=product_info&products_id=1&language=0&currency=U SD and it should really be http://url goes here/index.php?main_page=product_info&products_id=1&language=en&currency= USD The language=0 works but it's not really the proper way to include language because it creates problems when using mod rewrite to rewrite those url because language=0 is not what's expected, it language=en or language=de, etc.

    3. Also, the whole issue of &amp; has not been resolved. When a site already uses xhtml valid code, this mod messes it up because it's picking up the & and rewriting it. Here is an example <MerchantCategory>DVD Videos | Kids &amp;amp; Family</MerchantCategory>. Because our site already formatted the category correctly, the generated just picked the & and rewrote it which is this case is wrong.

 

 

Similar Threads

  1. v150 Google Merchant Center Feeder for ZC v1.5.x [Support Thread]
    By DivaVocals in forum Addon Admin Tools
    Replies: 495
    Last Post: 17 Feb 2023, 02:48 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR