Thread: SSL Problem

Page 12 of 13 FirstFirst ... 210111213 LastLast
Results 111 to 120 of 126
  1. #111
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Canada
    Posts
    274
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: SSL Problem

    Hello abs007,

    You are very welcome!

    I'm here if you need me. Take it easy.
    Pre-Owned Books and Second Hand Stuff: http://www.onlineyardsale.ca

  2. #112
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: SSL Problem

    Hi, I am using zen cart 1.38, i'm working on this site www.furqaanbookstore.com

    I have setup the configuration files in /includes and /admin/includes to enable SSL. But when I go to checkout, it still only goes to HTTP rather than HTTPS.

    Help me plsssss

  3. #113
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Peterborough UK
    Posts
    336
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: SSL Problem

    Hi boling brook

    please check both your files

    includes>configure.php you should have these set

    define('HTTPS_SERVER', 'https://www.furqaanbookstore.com');

    // Use secure webserver for checkout procedure?define('ENABLE_SSL', 'true');

    and then in admin>includes>configure.php

    define('HTTP_SERVER', 'http://www.furqaanbookstore.com');
    define('HTTPS_SERVER', 'https://www.furqaanbookstore.com');
    define('HTTP_CATALOG_SERVER', 'http://www.furqaanbookstore.com');
    define('HTTPS_CATALOG_SERVER', 'https://www.furqaanbookstore.com');


    define('ENABLE_SSL_CATALOG', 'true');
    define('ENABLE_SSL_ADMIN', 'true');

    you should be fine to go then

  4. #114
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: SSL Problem

    hei, it works! Now the issue is the exclamation mark "this page includes other resources which are not secure..." Is this a major concern?

  5. #115
    Join Date
    May 2010
    Posts
    16
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: SSL Problem

    I was having trouble with my SSL not working.
    I found it was because I have a merchant seal in my footer.
    So, I saved the merchant seal in my images folder, then did a quick jump.php page.
    That fixed the SSL problem.
    Custom Gift Shoppe
    Mistik Games
    Teach a man to fish and he'll eat for the rest of his life.

  6. #116
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    151
    Plugin Contributions
    0

    help question Re: SSL Problem

    Hi:

    I'm running v1.3.8a with all patches and securities. I've had SSL on this site for a long time, so in includes/configure.php the following is set:
    Code:
    // Define the webserver and path parameters
      // HTTP_SERVER is your Main webserver: eg-http://www.your_domain.com
      // HTTPS_SERVER is your Secure webserver: eg-https://www.your_domain.com
      define('HTTP_SERVER', 'http://customironworks.com');
      define('HTTPS_SERVER', 'https://customironworks.com');
    
      // Use secure webserver for checkout procedure?
      define('ENABLE_SSL', 'true');
    In admin/includes/configure.php, these are the settings:
    Code:
    define('HTTP_SERVER', 'http://customironworks.com');
      define('HTTPS_SERVER', 'https://customironworks.com');
      define('HTTP_CATALOG_SERVER', 'http://customironworks.com');
      define('HTTPS_CATALOG_SERVER', 'https://customironworks.com');
    
      // Use secure webserver for catalog module and/or admin areas?
      define('ENABLE_SSL_CATALOG', 'true');
      define('ENABLE_SSL_ADMIN', 'true');
    Recently, the client switched to a new SSL provider (rapidSSL). They place the colored band (in Firefox) next to the favicon as well as the padlock in the status bar.

    I can access the admin and the band and padlock are clear, but when I access the catalog, i get a flash of the blue bar then it disappears and the padlock has a warning of Unauthenticated Content. All images are relative, even the hand coded ones.

    Does anyone know what I missed?

    kp
    KP

  7. #117
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arizona
    Posts
    27,762
    Plugin Contributions
    9

    Default Re: SSL Problem

    newagekat,

    Your google-analytics urchin tracking code is http

    Code:
    <script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript">
    Zen-Venom Get Bitten

  8. #118
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    151
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: SSL Problem

    Kobra:

    you're a lifesaver. The client got someone to help with Marketing and page ranking. I did not realize that was there. Thank you.

    Without appearing really stupid, how did you find it? I viewed source and did a search for http: and there were a lot of results, but I assumed that Zen Cart identified them as secure in some manner.

    BTW, what is a jump.php? it's mentioned by customgiftsshoppe on this post.
    KP

  9. #119
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Arizona
    Posts
    27,762
    Plugin Contributions
    9

    Default Re: SSL Problem

    Most of your http references are links and not excecuted The google code is a script that is http and being run on a secure page
    A custom - I suppose - tpl_main_page.php in your template named for these secure pages without the google code would be an option
    Zen-Venom Get Bitten

  10. #120
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    151
    Plugin Contributions
    0

    help question Re: SSL Problem

    Kobra:

    One last stupid question. I work on Mac so I'm unfamiliar with IE except to say: thank God for v8.

    the certificate is now running properly and displaying the padlock and the Blue bar (in Firefox). in IE, i get this

    To help protect your security, Internet Explorere has blocked this website from displaying content with security certificate errors. Click here for options...

    I realize this may be a default setting in IE, but for the lay person, and there are still a lot, is there a workaround for this?
    KP

 

 
Page 12 of 13 FirstFirst ... 210111213 LastLast

Similar Threads

  1. SSL problem
    By redrob in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: 21 Apr 2012, 08:14 AM
  2. ssl problem
    By ramblin54321 in forum General Questions
    Replies: 16
    Last Post: 13 Feb 2010, 03:13 AM
  3. SSL Problem
    By Malog in forum Basic Configuration
    Replies: 6
    Last Post: 15 Jul 2008, 05:51 PM
  4. SSL problem?
    By Nidan1117 in forum Upgrading from 1.3.x to 1.3.9
    Replies: 2
    Last Post: 6 May 2008, 03:33 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR