Page 2 of 14 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 11 to 20 of 138
  1. #11
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    16,074
    Plugin Contributions
    5

    Default Re: "There was a security error when trying to login"

    we have run 3 seperate upgrades ( all test sites ) with no errors at all
    Zen cart PCI compliant Hosting

  2. #12
    Join Date
    May 2006
    Location
    Charlottesville VA
    Posts
    1,883
    Plugin Contributions
    21

    Default Re: "There was a security error when trying to login"

    Merlin, I'm no newbie. I'm now going to install a brand new 1.37 and then upgrade it to see if I can get one to go smoothly. That's not the problem though. I've got lots of upgrades to do in the near future with my clients and I've got to get a firm grasp on this quickly.

    If I simply uploaded the new version over the old and the admin login isn't working, where can the problem be? The functions/sessions.php file and the login files are only 2 files where the changes have been made, correct?

  3. #13
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    33,804
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: "There was a security error when trying to login"

    Server configuration? phpInfo?
    Please do not PM for support issues: a private solution doesn't benefit the community.

    Be careful with unsolicited advice via email or PM - Make sure the person you are talking to is a reliable source.

  4. #14
    Join Date
    May 2006
    Location
    Charlottesville VA
    Posts
    1,883
    Plugin Contributions
    21

    Default Re: "There was a security error when trying to login"

    my dedicated server where most of my customer carts are:
    http://ddhosting.com/phpinfo.php

  5. #15
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Newcastle UK
    Posts
    2,876
    Blog Entries
    2
    Plugin Contributions
    2

    Default Re: "There was a security error when trying to login"

    For the admin login problem. Can u try a few things.

    If u have been using IE as your browser, can u test in Firefox, or check your security settings in IE. Does lowering those settings help.

    Whichever browser you use, try clearing both the cookies and the cache, and restarting the browser.

    If you have https enabled for admin, try disabling it in configure.php

    Ensure the host setting (HTTP_SERVER) in configure.php is actually correct and matches your server's Hostname.

  6. #16
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    90
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Wilt, thanks for the assistance.
    I've tried in both Firefox and IE and I receive the same error.

    I also noticed that if I try to "add to cart", previously i would get errors telling me to fill out my various attributes, now it just says my shopping cart is empty.


    I'm still confused what Dr Byte is saying about merging my tpl_login_default.php
    I've not changed my template yet, I've stuck with the default and I can't see anything in this file using winmerge that would need merging.
    Help please.

    Steven

  7. #17
    Join Date
    May 2006
    Location
    Charlottesville VA
    Posts
    1,883
    Plugin Contributions
    21

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Quote Originally Posted by Nedward View Post

    I'm still confused what Dr Byte is saying about merging my tpl_login_default.php
    I've not changed my template yet, I've stuck with the default and I can't see anything in this file using winmerge that would need merging.
    Help please.

    Steven
    Have you ever created a new template or are you just using the default/classic template the install came with? Had you changed any files before the upgrade?
    Install any mods? Did you just upload all the new files to the site or just a few?

    If you've not made any changes to the login template and are still using the default template, where did you put the new login template?

    It sounds like you haven't uploaded everything to all the right places.

  8. #18
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    90
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Hi Delia, it's a complete fresh install using 1.3.8 and I'm using my backed up sql file to populate the database. The only files I've changed are both configure.php files and then changed a few texts to change the "sales message goes here" etc. I haven't touched the template.

    Delia quote "If you've not made any changes to the login template and are still using the default template, where did you put the new login template?"

    Delia, when you say where did you put it, I didn't put it, I just left it where it was from the copy over of the 1.3.8 files.

    thanks for the assistance

    Steven

  9. #19
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    64,748
    Blog Entries
    6
    Plugin Contributions
    74

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Nedward,

    If you read this thread from the top, including the title, you'll note that my response about the tpl_login_default.php file is related to the "There was a security error when trying to login."

    If that's not the problem you're experiencing, I'm not surprised that you're confused by the answers posted.
    .

    Zen Cart - putting the dream of business ownership within reach of anyone!
    Donate to: DrByte directly or to the Zen Cart team as a whole

    Remember: Any code suggestions you see here are merely suggestions. You assume full responsibility for your use of any such suggestions, including any impact ANY alterations you make to your site may have on your PCI compliance.
    Furthermore, any advice you see here about PCI matters is merely an opinion, and should not be relied upon as "official". Official PCI information should be obtained from the PCI Security Council directly or from one of their authorized Assessors.

  10. #20
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    278
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Quote Originally Posted by DrByte View Post
    Nedward,

    If you read this thread from the top, including the title, you'll note that my response about the tpl_login_default.php file is related to the "There was a security error when trying to login."

    If that's not the problem you're experiencing, I'm not surprised that you're confused by the answers posted.
    Just see this:

    "There was a security error when trying to login"

    --------------------------------------------------------------------------------

    Situation:
    I have just upgraded and now getting this error when trying to login from the customer screen "There was a security error when trying to login"


    Cause:
    Zen Cart™ v1.3.8 has an added security feature to prevent spoofed external logins. A "security token" field has been added to all login forms. This token must be current (not expired), and must be submitted with login username+password in order for logins to work properly.


    Remedy:
    If you have customized template "login" files, the new security features need to be merged into your customized template files.

    The following files are affected:
    - /includes/templates/YOUR_TEMPLATE/templates/tpl_login_default.php
    - /includes/templates/YOUR_TEMPLATE/templates/tpl_timeout_default.php

    And if you're encountering it in your Admin area, this file is affected as well:
    - /admin/login.php

    But what do I need to edit in the above files to get this to work?

 

 
Page 2 of 14 FirstFirst 123412 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 6 Nov 2011, 05:26 AM
  2. 1.3.9d "There was a security error when trying to login"
    By noderaser in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: 17 Aug 2010, 07:26 AM
  3. "There was a security error when trying to login" - v1.3.9c
    By lafhaha in forum Upgrading from 1.3.x to 1.3.9
    Replies: 2
    Last Post: 13 Jul 2010, 05:39 PM
  4. "There was a security error when trying to login"
    By TurtleDove in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: 9 Feb 2010, 04:18 AM
  5. Users cannot login after upgrade - "There was a security error when trying to login"
    By rob.chevalier in forum Upgrading from 1.3.x to 1.3.9
    Replies: 19
    Last Post: 9 Jun 2008, 08:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR