Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 41 to 50 of 138
  1. #41
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    1
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Quote Originally Posted by DrByte View Post
    FAQ on the "security error when trying to login" issue:
    http://tutorials.zen-cart.com/index.php?article=312
    I read the FAQ but it is not quite for my problem.

    I am a ZC newbie. I did my first install on Nov. 30, so by chance, I started with v1.3.8. I did the install with SSL 'false' in the various files because the SSL certificate I'd just purchased hadn't been installed yet. Everything went very well, and the login process was functioning correctly.

    Today, with my SSL certificate in place, I went about installing the Google Checkout payment module. I customized various "login" files, and I changed those SSL 'false' lines to 'true'.

    Then I discovered the "There was a security error when trying to login" problem.
    At first I thought I'd erred in the SSL settings. But having read this thread, I think the Google module I downloaded from Google.com lacks the new "security token" portions in the files:
    - /includes/templates/YOUR_TEMPLATE/templates/tpl_login_default.php
    - /includes/templates/YOUR_TEMPLATE/templates/tpl_timeout_default.php
    (and (?) /admin/login.php).

    Since I'm new, started with v1.3.8, have nothing old to copy from, and am not much of a programmer, I really don't know what code I need to insert into those files, and exactly where I should insert it. I'm also not 100% sure that my SSL setting is unrelated to the problem.

    I would greatly appreciate any advice.

    Thanks!

  2. #42
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    33,804
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Your URL?
    Please do not PM for support issues: a private solution doesn't benefit the community.

    Be careful with unsolicited advice via email or PM - Make sure the person you are talking to is a reliable source.

  3. #43

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Hmmm... After upgrading from 1.3.7.1 I am having this problem with my admin login. The user login works fine and all the data in mysql seems to have transfered over fine.

    I checked, and my admin/login.php file is exactly the same as the one that 1.3.8 came with.

    Any ideas?

    Here's the link I am using:

    http://birdingdepot.com

    You need to add a "/demo" to that link to see my site in 1.3.8. I didn't want to add it because the next thing I know Google will index it!! :)

  4. #44
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    33,804
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Try clearing your browser cache and cookies.
    Please do not PM for support issues: a private solution doesn't benefit the community.

    Be careful with unsolicited advice via email or PM - Make sure the person you are talking to is a reliable source.

  5. #45

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Thank for the tip, but unfortunately it didn't work. I tried it with several browsers, on two computers, cleared the cache and cookies. No dice... It won't let me log on to admin.

  6. #46

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Yeah! I think I figured it out.

    Since I was using a test site in a different directory, I had to change a lot of lines in my configure.php to reflect this directory. I only changed the first four. After changing all 7, it worked like a charm! :)

  7. #47
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    33,804
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Thanks for the update.
    Please do not PM for support issues: a private solution doesn't benefit the community.

    Be careful with unsolicited advice via email or PM - Make sure the person you are talking to is a reliable source.

  8. #48
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    1,510
    Plugin Contributions
    81

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Any reason why the new tpl_login_default.php is an older build than the the one written by DrByte in June this year?

  9. #49
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    64,748
    Blog Entries
    6
    Plugin Contributions
    214

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    Quote Originally Posted by numinix View Post
    Any reason why the new tpl_login_default.php is an older build than the the one written by DrByte in June this year?
    It's because the new securityToken feature was built in February, but other fixes built earlier were included for the June PayPal patch and released as part of the July v1.3.7.1 release. There has been no need to update the v1.3.8 edition of the file since February.
    It's a lot of fun keeping multiple software versions in sync.
    .

    Zen Cart - putting the dream of business ownership within reach of anyone!
    Donate to: DrByte directly or to the Zen Cart team as a whole

    Remember: Any code suggestions you see here are merely suggestions. You assume full responsibility for your use of any such suggestions, including any impact ANY alterations you make to your site may have on your PCI compliance.
    Furthermore, any advice you see here about PCI matters is merely an opinion, and should not be relied upon as "official". Official PCI information should be obtained from the PCI Security Council directly or from one of their authorized Assessors.

  10. #50
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    1,510
    Plugin Contributions
    81

    Default Re: "There was a security error when trying to login" - v1.3.8

    That's why we got the mastermind DrByte ;)

    Btw, for those who have blank login pages, it may be something to do with create_account.php found in the modules folder. This file needs to be merged with the latest version if you have the CAPTCHA module installed.

 

 
Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 6 Nov 2011, 05:26 AM
  2. 1.3.9d "There was a security error when trying to login"
    By noderaser in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: 17 Aug 2010, 07:26 AM
  3. "There was a security error when trying to login" - v1.3.9c
    By lafhaha in forum Upgrading from 1.3.x to 1.3.9
    Replies: 2
    Last Post: 13 Jul 2010, 05:39 PM
  4. "There was a security error when trying to login"
    By TurtleDove in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: 9 Feb 2010, 04:18 AM
  5. Users cannot login after upgrade - "There was a security error when trying to login"
    By rob.chevalier in forum Upgrading from 1.3.x to 1.3.9
    Replies: 19
    Last Post: 9 Jun 2008, 08:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR