Page 70 of 710 FirstFirst ... 2060686970717280120170570 ... LastLast
Results 691 to 700 of 7099
  1. #691
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    113
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Image Handler 2 Support

    Problem with Image Handler 2 - not sure what version is running but it suddenly stopped working. Consensus here seemed to be that my host changed something about the way they handle image files but I could not get any answer from them on specifics - is a unix server and I use c-panel for hosting admin.

    Got it sort of working again by deleting a line in a file which referred to image magik (I think) - from a tip on this thread somewhere but now I cannot upload the main image directly from the product listing page - it appears to load but doesnt until I load up that item in image handler. The image which wont display on the web will then do so.

    This is a right pain but at least is workable except that I want to now use the Document-General product type and I find that items of this product type will not display at all in Image Handler so my work around solution will not work if I choose that product type.

    URL is www.aussiesapphire.com.au
    example of problem item is
    http://www.aussiesapphire.com.au/sho...roducts_id=283

    any ideas on where to look for a solution
    thanks
    Leah

  2. #692

    Default Re: Image Handler 2 Support

    Don't know if someone post here how to deal with safe mode = "on" on server. If not i have a solution.
    You must use ftp functions to create necessary directories.
    You can use my code to do this. Just change variables (to connect to your ftp server), upload it and run.

    Code:
    <?php
    $dir = "bmz_cache";
    $ftp_address = "ftp.server.address"; // ftp.shop.com
    $login = "login name to ftp server"; // mylogin
    $password = "password to ftp server"; // mypassword
    $yourpath = "path to your shop directory from ftp root"; // www/myshop
    
    $conn_id = ftp_connect($ftp_address);
    $login_result = ftp_login($conn_id, $login, $password);
    
    if (ftp_chdir($conn_id, $yourpath)) {
       echo "Current directory is now: " . ftp_pwd($conn_id) . "\n<br>";
    } else {
       echo "Couldn't change directory\n";
    }
    
    if (ftp_mkdir($conn_id, "bmz_cache")) {
     echo "successfully created bmz_cache\n<br>";
    } else {
     echo "There was a problem while creating $dir\n";
    }
    
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "bmz_cache");
    
    if (ftp_chdir($conn_id, "bmz_cache")) {
       echo "Current directory is now: " . ftp_pwd($conn_id) . "\n<br>";
    } else {
       echo "Couldn't change directory\n";
    }
    
    //will be good to add error handling :)
    ftp_mkdir($conn_id, "1");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "1");
    ftp_mkdir($conn_id, "2");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "2");
    ftp_mkdir($conn_id, "3");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "3");
    ftp_mkdir($conn_id, "4");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "4");
    ftp_mkdir($conn_id, "5");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "5");
    ftp_mkdir($conn_id, "6");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "6");
    ftp_mkdir($conn_id, "7");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "7");
    ftp_mkdir($conn_id, "8");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "8");
    ftp_mkdir($conn_id, "9");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "9");
    ftp_mkdir($conn_id, "0");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "0");
    ftp_mkdir($conn_id, "a");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "a");
    ftp_mkdir($conn_id, "b");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "b");
    ftp_mkdir($conn_id, "c");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "c");
    ftp_mkdir($conn_id, "d");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "d");
    ftp_mkdir($conn_id, "e");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "e");
    ftp_mkdir($conn_id, "f");
    ftp_chmod($conn_id, 0777, "f");
    
    ftp_close($conn_id);
    ?>

  3. #693
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    4,571
    Plugin Contributions
    1

    Default Re: Image Handler 2 Support

    aussiesapphire, it's a shame your Host could give you better information. If the script was working fine and you did not change anything, then it is always best to speak with your Host regarding any changes they might have made.

    Using Admin > Tools > Server/Version Info, do a find on the page for:
    GD Support
    register_globals
    safe_mode

    Each one has two variables (ON or OFF), can you tell what they are?


    Also, it was asked earlier in this thread if IH2 creates directories & files in the 'bmz_cache' directory, with Ownership permissions of nobody. I can confirm this is true but usually, if you cannot see a directory or file and you know it is there, it means you do not have Ownership. That also means you cannot do anything with that directory or file.

    aussiesapphire, presuming your permissions settings were correct when the IH2 script was installed, when using your FTP program do you see anything in the 'shop/bmz_cache/' dir.?

  4. #694
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    113
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Image Handler 2 Support

    Quote Originally Posted by Website Rob View Post
    aussiesapphire, it's a shame your Host could give you better information. If the script was working fine and you did not change anything, then it is always best to speak with your Host regarding any changes they might have made.

    Using Admin > Tools > Server/Version Info, do a find on the page for:
    GD Support
    register_globals
    safe_mode

    Each one has two variables (ON or OFF), can you tell what they are?


    Also, it was asked earlier in this thread if IH2 creates directories & files in the 'bmz_cache' directory, with Ownership permissions of nobody. I can confirm this is true but usually, if you cannot see a directory or file and you know it is there, it means you do not have Ownership. That also means you cannot do anything with that directory or file.

    aussiesapphire, presuming your permissions settings were correct when the IH2 script was installed, when using your FTP program do you see anything in the 'shop/bmz_cache/' dir.?

    thanks
    I will check the info at top but when I look at my webspace on ftp, I can see the b,z_cache directory with subdirectories (numbered and then lettered) - they have files and they are set to 777 permission.

    will check out the other info now

    thanks
    Leah

  5. #695
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    113
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Image Handler 2 Support

    Quote Originally Posted by Website Rob View Post
    aussiesapphire, it's a shame your Host could give you better information. If the script was working fine and you did not change anything, then it is always best to speak with your Host regarding any changes they might have made.

    Using Admin > Tools > Server/Version Info, do a find on the page for:
    GD Support
    register_globals
    safe_mode

    Each one has two variables (ON or OFF), can you tell what they are?
    Server Host: () Database Host: localhost (127.0.0.1)
    Server OS: Database: MySQL 4.1.21-standard-log
    Server Date: 11/21/2006 07:19:03 Database Date: 11/21/2006 07:19:03
    Server Up Time:
    PHP Version: 4.4.4 (Zend: 1.3.0)
    HTTP Server: Apache 3 - HOSTMerit

    GD Support enabled
    GD Version bundled (2.0.28 compatible)
    register_globals Off Off (ie. Local and Master values both off)
    safe_mode Off Off (ie. Local and Master values both off)


    Does this give you any clues - I would be grateful for some help

    cheers
    Leah

  6. #696
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    225
    Plugin Contributions
    0

    Default Problems with watermarking

    I had watermarking of large images working but I guess when I went live with the site it somehow broke. I went to tools->image handler and it said IH wasn't installed! I reinstalled it and set large watermarking to on but still no watermarks. Can someone give me a clue as to what is wrong?

    Here's what my image config looks like:

    Small Image Width 150
    Small Image Height 80
    Heading Image Width - Admin 57
    Heading Image Height - Admin 40
    Subcategory Image Width 100
    Subcategory Image Height 57
    Calculate Image Size true
    Image Required true
    Image - Shopping Cart Status 1
    mage - Shopping Cart Width 50
    Image - Shopping Cart Height 40
    Category Icon Image Width - Product Info Pages 57
    Category Icon Image Height - Product Info Pages 40
    Top Subcategory Image Width 150
    Top Subcategory Image Height 85
    Product Info - Image Width 250
    Product Info - Image Height 220
    Product Info - Image Medium Suffix _MED
    Product Info - Image Large Suffix _LRG
    Product Info - Number of Additional Images per Row 3
    Image - Product Listing Width 120
    Image - Product Listing Height 100
    Image - Product New Listing Width 100
    Image - Product New Listing Height 80
    Image - New Products Width 100
    Image - New Products Height 80
    Image - Featured Products Width 100
    Image - Featured Products Height 80
    Image - Product All Listing Width 100
    Image - Product All Listing Height 80
    Product Image - No Image Status 1
    Product Image - No Image picture no_picture.gif
    Image - Use Proportional Images on
    Products and Categories 1
    IH resize images yes
    IH small image filetype no_change I
    H small image background 255:255:255
    IH watermark small images no
    IH zoom small images yes
    IH small image hotzone no
    IH small image compression quality 85
    IH medium image filetype no_change
    IH medium image background 255:255:255
    IH watermark medium images no
    IH zoom medium images no
    IH medium image hotzone no
    IH medium image compression quality 85
    IH large image filetype no_change
    IH large image background 255:255:255
    IH watermark large images yes
    IH large image compression quality 85
    IH large image maximum width 750
    IH large image maximum height 550
    IH watermark gravity Center
    IH zoom gravity SouthEast
    Visit my Decal website: DecalDepot.net

  7. #697
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    56
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Image Handler 2 Support

    Could I get someone to walk me through the installation of this image handler. I'm really new to ZenCart, and have never dealt with an image handler before. However, I'm blind and so, obviously, images aren't my thing. So, I think this could really help the images on my site. The whole image thing is confusing to me.
    Thanks,
    Melissa
    http://store.equineshop.biz

  8. #698
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    4,571
    Plugin Contributions
    1

    Default Re: Image Handler 2 Support

    From the information you have provided I can see no reason why the script should not be working. Your Hoster is your best bet for getting this sorted out.

    Although it is true, most Hosters don't provide support for 3rd party scripts, it should also be true that if a Hoster makes a change and it causes problem for scripts that were previously working fine, they should help to sort out any problems caused by their changes.

    I say that because of what you stated earlier, "not sure what version is running but it suddenly stopped working". One can only presume that nobody "you" know of, did some work on "any part" of your site that might have created the problem. Scripts that are working correctly do not just suddenly stop working. Somebody had to have done something, the questions are who & what.

  9. #699
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    225
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Image Handler 2 Support

    I've been tinkering and when I am in admin under the IH manager, I can see the watermark on the tiny samples, but when I go to my catalog, the images do not have watermarks. Any clue as to what's going on?
    Visit my Decal website: DecalDepot.net

  10. #700
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    113
    Plugin Contributions
    0

    Default Re: Image Handler 2 Support

    Quote Originally Posted by Website Rob View Post
    From the information you have provided I can see no reason why the script should not be working. Your Hoster is your best bet for getting this sorted out.


    I say that because of what you stated earlier, "not sure what version is running but it suddenly stopped working". One can only presume that nobody "you" know of, did some work on "any part" of your site that might have created the problem. Scripts that are working correctly do not just suddenly stop working. Somebody had to have done something, the questions are who & what.
    I am the only person who manages the website so there is no-one apart from the hosting company who could change anything - I certainly did not. It just stopped working suddenly after a break of a few weeks when I went to go back and load some new items.

    I have another email into the support crew asking about it. I did notice that there seemed to be a new option in my cPanel (I think ?? - dont remember seeing it before this problem) - a new thing called Image Manager which does thumbnails and resizing. I think it may have something to do with this - an upgrade or something required to install this program.

    My problem is that I just do not know enough about this stuff to talk intelligently with them so I can be easily fobbed off with vague comments disclaiming any responsibility - even if they do give me something specific I probably wont know what to do with it except to bring it back here and hope for help from you guys.

    If I cant get this to work with IH2, what are my options. I really need multiple images on each item and images loaded from the main product listing page now do not work. They display after I load them in IH2 but this does not allow me to use Document-General product type. Ideas on a new direction ???

    cheers
    Leah

 

 

Similar Threads

  1. v150 Image Handler 4 (for v1.5.x) Support Thread
    By DivaVocals in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 1687
    Last Post: 17 Nov 2024, 07:26 PM
  2. v139h Image Handler 3 Support Thread (for ZC v1.3.9)
    By DivaVocals in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 1095
    Last Post: 2 Oct 2017, 12:42 PM
  3. Image Handler Support Please
    By nadinesky in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 2
    Last Post: 30 Sep 2013, 03:47 PM
  4. Image handler only covers part of screen
    By shaneburton in forum All Other Contributions/Addons
    Replies: 1
    Last Post: 14 May 2009, 07:15 PM
  5. Is Image Handler the only way to go?
    By wwwursa in forum Installing on a Windows Server
    Replies: 2
    Last Post: 23 Dec 2007, 09:22 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
disjunctive-egg
Zen-Cart, Internet Selling Services, Klamath Falls, OR